ajax loader

Dacă vreți să nu aveți nici un fel de surpriză neplăcută în vacanță,e bine să vă faceți o verificare a valabilității a tuturor documentelor de identitate! În cel mai rău caz, în varianta în care vă treziți în ultima clipă că fie voi, fie copiii voștri nu au un document valid de identitate(în special copii minori sub 14 ani),vrem să vă dăm câteva sfaturi utile pentru a rezolva acest inconvenient.

17309326_1082284958544729_2878610089055856079_n

Mai întâi de toate, trebuie să știți că puteți procura un pașaport temporar pentru copii cu termen de valabilitate mai mult decât decent de 1 an de zile în doar 2 ore!! Tot ce trebuie să faceți este să vă luați frumos de mânuță partenerul, preferabil tatăl copilului (nu de alta,dar este necesară prezența fizică a ambilor părinți), documentele voastre de identitate-cărțile de identitate, certificatul copilului în original și să vă deplasați la un centru de eliberare a pașaportelor de pe raza localității în care locuiți și…și cam atât!Da,paradoxal pentru România,dar cam asta e tot. Nu aveți nevoie să faceți nici o copie,mai mult decât atât, dacă aveți un bebe mai mic de 1-2 ani, puteți merge cu 2 fotografii tip pașaport pe care le puteți face chiar și acasă.

Recomandarea mea pentru cei din București este să mergeți în centrul din Pipera unde aveți și mai multe ghișee,aveți și cele 2 trezorerii unde puteți plăti direct taxa de 96 de ron și cam asta a fost; 2 ore mai târziu sunteți prefericitul posesor al unui pașaport nou nouț care să vă dea posibilitatea vouă și copiilor voștri să vă mângâiați liniștiți burticile la soare.

Pentru cei pentru care vocea noastră nu e suficient de gravă și oficială, mai avem și varianta oficială în care voi puteți consulta cu maxim interes siteul celor de la Mai unde aveți detaliate toate situațiile posibile.

Lasă un răspuns