Politica de confidențialitate

Politica generală de confidențialitate

 

  1.           INFORMAȚII GENERALE

Am inclus în această secțiune informații generale despre noi și activitatea noastră.

 

1.1. Pikaso Events S.R.L. (“Pikaso Events”, “Operatorul” sau “noi”) este o agenție de turism specializată în activități de turism, înființată din 2017. Pikaso Events a definit concepte de vacanță reunite sub mărcile Pikasea Sail, Pikasea Experience și Pikaski, plasându-se într-o zonă de nișă a activității de turism prin organizarea de vacanțe active, pe ambarcațiuni sau în stațiuni de ski.

1.2. Pikaso Events funcționează conform legilor din România ca o societate cu răspundere limitată, având sediul în București, str. Ion Creangă nr. 6B, Sector 5, România, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J40/18844/2017, cod unic de identificare RO38468832. Pikaso Events este reprezentată prin doamna Ioana Clain, în calitate de administrator.

 

II.       INFORMAȚII GENERALE DESPRE ACEASTĂ POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE

Am întocmit acest document pentru a vă explica de ce și cum utilizăm date cu caracter personal în activitatea noastră.

De ce avem nevoie de datele dumneavoastră

2.1. Utilizăm datele Dvs. pentru a ne îndeplini activitatea, fie că doriți să beneficiați de serviciile noastre de organizare de vacanțe împreună cu apropiații Dvs., sau sunteți un partener de afaceri sau furnizor de servicii al nostru, sau interacționați cu noi în orice mod.

2.2. Când intrați în contact cu noi, indiferent de motiv, ne transmiteți informații din propria Dvs. inițiativă. În funcție de ceea ce vă trebuie, vă vom putea solicita alte informații pentru a vă putea organiza vacanțele pe care le doriți, de exemplu, pentru a răspunde solicitărilor Dvs. sau pentru a ne asigura că respectăm cerințele legale care ne sunt aplicabile în activitatea noastră. Dacă nu ne puneți la dispoziție datele pe care vi le solicităm, este posibil să nu vă putem furniza serviciile pe care le doriți. 

 

Angajamentul nostru de protecție a confidențialității datelor dumneavoastră

2.3. Respectăm și protejăm confidențialitatea dumneavoastră și a informațiilor pe care ni le furnizați în legătură cu dumneavoastră, aceasta integrându-se în valorile și principiile noastre de funcționare.

2.4. Ne angajăm să utilizăm datele și informațiile pe care ni le puneți la dispoziție de bună credință și în conformitate cu cerințele legislației și cu standarde înalte aplicabile activității noastre. Suntem pe deplin conștienți de semnificația datelor și informațiilor primite pentru dumneavoastră și prin atenția pe care o acordăm acestora, pe lângă serviciile pe care le oferim, câștigăm și păstrăm încrederea dumneavoastră.  

 

Calitatea noastră potrivit legislației de protecția datelor

2.5. Atunci când interacționăm cu dumneavoastră, avem calitatea de operator de date, adică decidem cum sunt utilizate datele dumneavoastră. Această Politică de Confidențialitate se referă doar la activitățile noastre ca operator de date. Nu avem calitate de persoană împuternicită pentru alte companii, dar, dacă se va întâmpla în viitor, ne vom asigura că vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a înțelege ce se întâmplă cu informațiile pe care ni le puneți la dispoziție.

 

Cui se adresează această Politică de Confidențialitate

2.6. Această Politică de Confidențialitate se adresează clienților și reprezentanților partenerilor noștri de afaceri, precum și persoanelor care ne contactează telefonic, prin website-ul nostru sau prin paginile noastre de rețele sociale sau ne vizitează la sediu sau pe website-ul nostru, precum și altor persoane cu care interacționăm în activitatea noastră.  

2.7. Dacă vă regăsiți în categoriile de persoane menționate mai jos, în Secțiunea 3, acest lucru înseamnă că utilizăm datele Dvs. în activitatea noastră. În acest caz, veți regăsi în această Politică de Confidențialitate toate informațiile de care aveți nevoie ca să înțelegeți cum utilizăm datele Dvs. cu caracter personal. Dacă aveți orice nelămuriri sau doriți să primiți informații suplimentare legate de cum utilizăm datele și informațiile Dvs., vă rugăm să luați legătura cu noi la gdpr@pikasea.ro.

2.8. Oferim cu plăcere serviciile noastre persoanelor sub 18 ani, însă doar dacă acestea sunt însoțite de adulți responsabili pentru ele. Atunci când pregătim ofertele noastre și discutăm aspectele contractuale ale furnizării serviciilor noastre, vom ține legătura doar cu persoane adulte.

 

Ce înseamnă „datele cu caracter personal” pe care le utilizăm

2.9. “Datele cu caracter personal” pe care le utilizăm în activitatea noastră sunt, pe scurt, orice informații care se referă la dumneavoastră ca persoană fizică, cu ajutorul cărora puteți fi identificat. Datele cu caracter personal constau în informații obișnuite despre dumneavoastră (de ex., numele sau adresa unei persoane), precum și în informații de natură sensibilă referitoare la o persoană, care necesită o anumită atenție atunci când sunt utilizate, de ex., informațiile privind starea sănătății Dvs.  

2.10.         Utilizăm diferite tipuri de date cu caracter personal ale dumneavoastră, în funcție de relația noastră și de ceea ce avem de făcut. Aceste date includ date de identificare, date de contact, date financiare și de tranzacții, date privind vacanțele și relațiile Dvs. personale, imagini și înregistrări video cu dumneavoastră, date tehnice și de identificare electronică, datele profilelor Dvs. de rețele sociale, date de utilizare a website-ului nostru sau date de marketing și de comunicare.

2.11.         În schimb, nu sunt date cu caracter personal informațiile generale, care nu fac legătura cu o persoană anume.

 

Cum utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal

2.12.         În general, căutăm să ne efectuăm activitatea folosind cât mai puține informații care se referă la dumneavoastră. Aceasta înseamnă, de exemplu, că vă vom cere doar acele informații pe care le considerăm necesare pentru a putea organiza vacanțele pe care vi le doriți.

2.13.         Utilizăm datele Dvs. cu caracter personal numai dacă avem o justificare conformă cu legislația de protecția datelor. Pentru activitatea noastră, acestea sunt acordul Dvs., executarea unui contract încheiat cu Dvs. sau interesele noastre legitime, de ex., cele de a ne efectua activitatea, sau în fine obligațiile noastre legale.

2.14.         Utilizarea de date cu caracter personal poartă denumirea de prelucrare de date în legislația de protecția datelor. Activitățile de prelucrare de date sunt diferite și includ, de ex., obținerea datelor și informațiilor de la dumneavoastră sau de la alte persoane. Odată primite datele, le înregistrăm în sistemele noastre în mod structurat, pe criterii care ne ajută să le utilizăm. Dacă ne trimiteți modificări ale datelor, le înregistrăm pe cele noi și le ștergem pe cele vechi, de cele mai multe ori. Activitățile noastre în care folosim informațiile Dvs. mai presupun accesarea bazelor noastre de date și, în unele cazuri, transmiterea datelor Dvs. către terți care ne acordă suport pentru activitatea noastră. 

2.15.         Folosim datele dumneavoastră de contact pentru comunicarea cu Dvs., în general. Comunicarea noastră include discuții telefonice și schimbul de corespondență electronică, inclusiv prin formularul de contact din website-ul nostru sau prin paginile noastre de rețele sociale. Toată corespondența electronică pe care ne-o transmiteți folosind adresele noastre email sau formularul de contact din website-ul nostru este direcționată în conturi email de pe domeniul pikasea.ro, la care are acces doar personalul nostru.

2.16.         Este parte a serviciilor noastre să ne înțelegem clienții pentru a le oferi cele mai bune servicii. Pentru acest motiv, vă solicităm informații personale privind nevoile, preferințele și așteptările Dvs., împreună cu alte informații personale (vârstă, ocupație, experiență, etc.). Nu transmitem aceste informații altor persoane, pentru că înțelegem că ele sunt foarte intime.

2.17.         Când suntem în legătură cu Dvs. în calitatea Dvs. profesională, vom folosi doar datele Dvs. profesionale pentru menținerea de raporturi profesionale cu Dvs. sau cu angajatorul Dvs., precum și pentru facturarea serviciilor noastre sau pentru diverse tranzacții.

2.18.         Cu acordul Dvs., vom publica unele informații care se referă la dumneavoastră, de ex., imagini cu Dvs., sau cu persoane pe care le reprezentați (de ex., copiii Dvs.), din timpul unei vacanțe organizate de noi. Prin publicare avem în vedere, în principal, încărcarea de imagini și clipuri video în care apăreți Dvs. pe website-ul nostru sau pe paginile noastre de rețele sociale.

2.19.         Mai putem folosi datele Dvs. pentru scopuri de marketing; aceasta presupune că vă contactăm dacă ni se pare că puteți fi interesat de ceva ce vă putem oferi, de obicei dacă ne-ați dat acordul în acest sens și oferind posibilitatea de a nu mai primi comunicările noastre.

2.20.         De obicei, folosim datele pe care ni le puneți la dispoziție. Când accesați website-ul nostru sau paginile noastre de rețele sociale, ne puteți scrie folosind formularele de contact sau mesageriile rețelelor sociale, sau ne puteți contacta folosind numerele noastre de telefon. Dumneavoastră alegeți ce date și informații ne puneți la dispoziție în acest fel. Există însă și situații în care colectăm automat informații care vă privesc. Astfel, website-ul și paginile noastre de rețele sociale rețin anumite informații de identificare electronică despre Dvs. și vizita pe care ne-o faceți, cum ar fi adresa IP și echipamentul pe care le folosiți, prin simplul fapt al accesării website-ului sau paginilor noastre de rețele sociale.

2.21.         E important ca datele și informațiile pe care ni le puneți la dispoziție să fie reale și curente. Dacă observați, în comunicările noastre, că unele date și informații care se referă la Dvs. sau la alte persoane ale căror date ni le transmiteți nu sunt la zi, vă rugăm să corectați acele date și informații. Este posibil să nu putem furniza anumite servicii dacă datele de care dispunem nu sunt corecte și la zi. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru orice pierdere, întârziere sau în general lipsă sau nefurnizare de servicii care rezultă din transmiterea de date și informații incorecte pe care ni le transmiteți.  

2.22.         Personalul nostru are acces la datele și informațiile Dvs. doar pentru îndeplinirea activității noastre și numai când este necesar. Angajații și colaboratorii noștri s-au angajat să respecte deplina confidențialitate a datelor și informațiilor Dvs. Când acordăm acces la datele și informațiile Dvs. unor furnizori de servicii, o facem sub condiția păstrării confidențialității de către aceștia.

2.23.         Păstrăm datele și informațiile Dvs. pentru atât timp cât ne sunt necesare, potrivit cerințelor legale aplicabile. Dacă ne transmiteți documente și informații pe care nu le solicităm sau pe care nu le folosim (de ex., pentru că solicitarea Dvs. vizează servicii pe care nu le oferim), vom șterge acele date și informații imediat ce clarificăm că nu le putem folosi, inclusiv la solicitarea Dvs. 

2.24.         Nu efectuăm operațiuni în care să luăm decizii în mod automat în legătură cu dumneavoastră. Cu toate acestea, însă, atunci când interacționați cu website-ul nostru, preluăm unele informații care se referă la dumneavoastră și echipamentul pe care îl folosiți, care sunt folosite în procese automate de asigurare a securității website-ului, de exemplu. Puteți afla mai multe despre aceste procese din această Politică de Confidențialitate sau din Politica noastră de Cookies (disponibilă AICI).

 

Obiectivele acestei Politici de Confidențialitate

2.25.         Veți regăsi mai jos, în acest document, informațiile cerute de legislația aplicabilă cu privire la cum utilizăm datele Dvs. cu caracter personal. Am detaliat scopurile și temeiurile de prelucrare a datelor, precum și durata pentru care avem nevoie de datele Dvs. sau persoanele care ar putea primi datele Dvs. de la noi, în ce situații și pentru ce motive. În această Politică de Confidențialitate veți găsi de asemenea informații despre drepturile Dvs., potrivit legii, în legătură cu felul în care utilizăm datele Dvs.

2.26.         Această Politică de Confidențialitate este întocmită în baza legislației privind protecția datelor aplicabilă în România, inclusiv Regulamentul 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește procesarea datelor personale și circulația liberă a acestora, care abrogă Directiva 95/46/EC („GDPR”).

2.27.         Această Politică de Confidențialitate se completează cu Politica noastră de Cookies (disponibilă AICI) și cu oricare alte formulare, informări sau documente, în general, aplicabile în relația dintre noi. Politica de Confidențialitate va avea prioritate față de documentele contractuale aplicabile între noi și Dvs. în legătură cu aspectele de protecția datelor, cu excepția cazului în care se prevede altfel în acestea.

 

III.            CÂND ȘI DE CE FOLOSIM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL:

În această secțiune vă informăm ce informații care se referă la dumneavoastră folosim în activitatea noastră în funcție de relația pe care o avem cu dumneavoastră.

3.1. Dacă sunteți un client sau beneficiar al serviciilor noastre  

Utilizăm datele și informațiile clienților noștri pentru scopurile descrise mai jos :

 

Scopul prelucrării

Temeiuri juridice

Categorii de date pe care le utilizăm

Destinatari ai datelor Dvs.

Pregătirea de oferte personalizate pentru Dvs., solicitarea de informații personale, stabilirea compatibilității de grup și a caracteristicilor ofertelor noastre, comunicarea ofertelor

 

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a), 9.2 (a) GDPR)

 

Interesele noastre legitime de a organiza vacanțe reușite pentru Dvs. (art. 6.1 (f) GDPR)

Date de identificare

Date de contact

Informații personale (data nașterii, nevoi, preferințe, obiceiuri, așteptări, ocupație, informații privind cardurile de fidelitate la anumiți furnizori (companii aeriene, hoteluri), etc.)

Date de sănătate (alergii, stare de sănătate) 

Cetățenie, reședință, informații privind statutul de imigrant

 

Gestionarea relației noastre contractuale, asistența înainte și în cursul vacanței Dvs.

Executarea contractului de servicii dintre noi și Dvs. (art. 6.1 (b) GDPR)

Date de identificare

Date de contact (inclusiv date de contact de urgență)

Copii ale actelor de identitate (carte de identitate, pașaport)

Numere naționale de identificare

Date privind terțe persoane

Naționalitate

Autorități publice

Furnizorii noștri de servicii ((hoteluri, companii aeriene, agenții de turism, agenții de închiriere de mașini, companii care efectuează transferuri, etc.)

 

Promovarea vacanțelor și serviciilor noastre

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a) GDPR)

Imagini, înregistrări video

Date de identificare

Rețele sociale

Furnizori de servicii de marketing și comunicare (website-uri, media, Google Ads)

 

Organizarea deplasărilor cu ambarcațiuni (întocmirea și transmiterea crew list-ului), a zborurilor și cazărilor

Executarea contractului de servicii dintre noi și Dvs. (art. 6.1 (b) GDPR)

 

Obligații legale (art. 6.1 (c) GDPR, art. 9.2 (g), (i) GDPR)

Date de identificare

Copii ale actelor de identitate

Numere naționale de identificare

Date de sănătate (teste Covid-19, informații privind starea de vaccinare, certificate de vaccinare)

Furnizori de servicii (hoteluri, companii aeriene, agenții de turism)

Autorități publice (de ex., de poliție, de frontieră, portuare, etc.)

 

Asigurarea siguranței și securității Dvs. conform procedurilor noastre de siguranță și securitate

Executarea contractului de servicii dintre noi și Dvs. (art. 6.1 (b) GDPR)

 

Interesele noastre legitime de a ne asigura că vă bucurați de vacanța dorită în siguranță (art. 6.1 (f) GDPR) 

 

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a), 9.2 (a), (c) GDPR)

 

Date de identificare

Semnătură

Date de sănătate (starea Dvs. de sănătate generală)

Informații privind experiența Dvs. 

Furnizori de servicii

Facturarea serviciilor noastre

Executarea contractului de servicii dintre noi și Dvs. (art. 6.1 (b) GDPR)

Date de identificare

Date financiare (cod IBAN, bancă, date privind cardul bancar)

Numere naționale de identificare

 

Bănci, procesatori de servicii de plată

Autorități publice (ANAF)

Transmiterea de vești și comunicări (newsletter)

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a) GDPR)

Date de contact (nume, adresă email, telefon)

 

Efectuarea de sondaje și solicitarea de feedback privind serviciile noastre

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a) GDPR)

Date de contact

Date de identificare

Informații pe care le includeți Dvs. în răspunsurile și feedback-ul pe care ni le transmiteți

 

Furnizori de servicii informatice/ online (de ex., Google)

Analize statistice interne

Interesele noastre legitime de a stabili, de ex., care este publicul țintă al serviciilor noastre, de unde ați aflat de serviciile noastre (art. 6.1 (f) GDPR)

Date generale (vârstă, sex, ocupație, etc.)

Furnizori de servicii (de ex., Google)

 

3.2. Dacă sunteți reprezentant sau angajat al partenerilor și furnizorilor noștri de servicii

Utilizăm datele și informațiile care se referă la Dvs., în calitate de reprezentanți ai partenerilor noștri de afaceri persoană juridică (inclusiv furnizorii noștri de servicii), pentru scopurile descrise mai jos:

Scopul prelucrării

Temeiuri juridice

Categorii de date pe care le utilizăm

Destinatari ai datelor Dvs.

Utilizarea datelor reprezentanților partenerilor noștri pentru încheierea și îndeplinirea contractelor noastre cu aceștia din urmă, transmiterea de comenzi, emiterea de facturi

Interesele noastre legitime de a încheia și executa contractele cu partenerii noștri persoane juridice (art. 6.1 (f) GDPR)

Date de identificare profesională (nume, funcție, poziție, telefon, adrese profesionale, titluri)

Semnătură

Date de identificare

Furnizori de servicii de plată

Furnizori de servicii contabile

Autorități publice

Comunicarea cu partenerii noștri de afaceri

Interesele noastre legitime de a comunica cu partenerii noștri persoane juridice (art. 6.1 (f) GDPR)

Date de identificare profesională

 

3.3. Dacă sunteți un partener de afaceri sau furnizor de servicii persoană fizică al nostru

Utilizăm datele Dvs., în calitate de partener sau furnizor de servicii al nostru, inclusiv (fără limitare) personalul de pe ambarcațiunile pe care le folosim pentru vacanțele pe care le organizăm, pentru următoarele scopuri:

Scopul prelucrării

Temeiuri juridice

Categorii de date pe care le utilizăm

Destinatari ai datelor Dvs.

Utilizarea datelor partenerilor și furnizorilor noștri persoane fizice pentru încheierea și îndeplinirea contractelor noastre cu aceștia

Încheierea și executarea contractelor noastre cu partenerii sau furnizorii noștri persoane fizice (art. 6.1 (f) GDPR)

Date de identificare

Date de identificare profesională

Semnătură

Numere naționale de identificare

Date de facturare

Date de identificare financiară

Furnizori de servicii de plată

Furnizori de servicii contabile

Autorități publice

Comunicarea cu partenerii si furnizorii noștri, soluționarea solicitărilor Dvs.

Interesele noastre legitime de a comunica cu partenerii și furnizorii noștri persoane fizice și de a soluționa solicitările Dvs. (art. 6.1 (f) GDPR)

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a) GDPR)

Executarea contractului cu Dvs. (art. 6.1 (b) GDPR)

Date de identificare

Date de contact

Date de identificare profesională

 

3.4. Dacă utilizați website-ul nostru www.pikasea.ro și paginile noastre de rețele sociale

Când vizitați website-ul nostru www.pikasea.ro sau paginile noastre de rețele sociale, utilizăm date și informații care se referă la Dvs. pentru scopurile descrise mai jos :

Scopul prelucrării

Temeiuri juridice

Categorii de date pe care le utilizăm

Destinatari ai datelor Dvs.

Asigurarea bunei funcționări a website-ului nostru, îmbunătățirea conținutului acestuia, prevenirea și tratamentul erorilor de funcționare a website-ului, asigurarea securității acestuia (inclusiv pentru păstrarea de fișiere jurnal privind accesul website-ului nostru)

Interesele noastre legitime de a asigura buna funcționare și securitate a website-ului nostru (de ex., prin cookies necesare/ esențiale), precum și de a îmbunătăți experiența de utilizare a website-ului nostru (art. 6.1 (f) GDPR)

 

Consimțământul Dvs. pentru utilizarea anumitor cookies și tehnologii similare (art. 6.1 (a) GDPR)

Date de identificare electronică (adrese IP ale dispozitivelor utilizate pentru accesarea website-ului nostru, data și ora accesării website-ului, echipamentul folosit de Dvs. pentru accesarea website-ului (inclusiv informații despre sistemul de operare folosit), browser-ul folosit pentru accesarea website-ului, istoricul vizitelor, data și ora vizitelor, informații despre locul unde vă aflați când accesați website-ul nostru, informații despre fișierele/ informațiile accesate, tipul și cantitatea datelor transferate, informații despre website-urile din care este accesat website-ul nostru)

 

Furnizori de servicii informatice și de securitate

Comunicarea cu Dvs. prin formularul de contact din website-ul nostru, serviciul de mesagerie de pe website-ul nostru și prin paginile noastre de rețele sociale

Interesele noastre legitime de a comunica cu posibili clienți sau reprezentanți ai acestora (art. 6.1 (f) GDPR)

 

Pregătirea încheierii și executarea contractului de servicii dintre noi și Dvs. (art. 6.1 (b), GDPR)

 

Consimțământul Dvs. pentru utilizarea cookies ale serviciului de mesagerie (art. 6.1 (a), GDPR)

 

Date de identificare

Date de contact

Alte informații pe care ni le transmiteți prin formularul de contact din website-ul nostru

Furnizorii noștri de servicii de comunicații electronice (de ex., Facebook Messenger)

Analiza comportamentului Dvs. pe website-ul nostru prin cookies, în general  

Consimțământul dvs. (art. 6.1 (a) GDPR)

Date de identificare electronică

Informații privind acțiunile Dvs. pe website-ul nostru

 

Furnizori de servicii informatice (de ex., Google)

Asigurarea prezenței noastre pe rețelele sociale și comunicarea cu Dvs. prin acestea

Consimțământul Dvs. cât privește informarea Dvs. cu privire la ofertele, serviciile și activitățile noastre și postarea de fotografii, înregistrări video sau referiri la Dvs. (art. 6.1 (a), GDPR)

 

Interesul nostru legitim de a interacționa cu utilizatorii paginilor noastre de rețele sociale și de a avea acces la date statistice despre utilizarea paginilor noastre (art. 6.1 (f), GDPR)

 

Efectuarea de pași premergători încheierii unui contract și/sau executarea unui contract (art. 6.1 (b), GDPR)

Date de profil de utilizator de rețele sociale (nume, preferințe, alte date de profil de rețele sociale ale utilizatorilor)

 

Imagini, înregistrări video

 

Alte date incluse în comentarii și solicitări 

 

Date privind interacțiunea noastră pe rețelele sociale 

Include Operatorii rețelelor sociale, utilizatorii rețelelor sociale 

Identificarea site-urilor și platformelor din care ați fost direcționat către website-ul nostru

Interesele noastre legitime de a stabili ce canale de promovare pe care le folosim funcționează, respectiv de a ne onora obligațiile contractuale față de acestea (art. 6.1 (f) GDPR)

 

Consimțământul Dvs. pentru utilizarea anumitor cookies (art. 6.1 (a) GDPR)

 

Date de identificare electronică

Informații privind site-urile și platformele din care accesați website-ul nostru

Proprietari de website-uri (către care transmitem doar date anonime)

Furnizori de servicii informatice

Furnizarea de reclame și publicitate pentru serviciile noastre personalizate pentru Dvs. (pe website-ul nostru și pe alte website-uri)

Consimțământul Dvs. la accesarea website-ului nostru (art. 6.1 (a), GDPR)

Notă: puteți primi publicitate pentru serviciile noastre pe alte website-uri pe care v-ați dat acordul pentru prelucrări de date în scop de marketing.

Date de identificare electronică

Date de trafic pe website-ul nostru și pe alte website-uri pe care le vizitați

 

Furnizori de servicii informatice (de ex., Google Ads)

Gestionarea cookies și conținutului din website-ul nostru

Interesele noastre legitime de a oferi un conținut sigur și util prin website-ul nostru (art. 6.1 (f), GDPR)

 

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a), GDPR)

 

Date de identificare electronică

Informații privind acțiunile Dvs. pe website-ul nostru

Furnizori de servicii de gestionare a cookies

Accesul la și utilizarea serviciilor terțe disponibile pe website-ul nostru (YouTube, rețele sociale) și a conturilor noastre de rețele sociale 

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a), GDPR)

 

Interesele noastre legitime de a oferi un conținut sigur și util pe website-ul nostru, respectiv de a interacționa cu utilizatorii noștri prin rețele sociale (art. 6.1 (f), GDPR)

Date de identificare electronică

Informații privind acțiunile Dvs. pe website-ul nostru

Informații pe care ni le transmiteți când interacționați cu noi prin website-ul sau paginile noastre de rețele sociale

Furnizori de servicii informatice (de ex., Google, YouTube, Facebook, Instagram, Linked’IN, Whats’App)

Veți putea găsi mai multe detalii despre cum utilizăm datele privind traficul pe website-ul nostru, inclusiv în ce privește păstrarea și utilizarea datelor Dvs., în Politica de Cookies a website-ului nostru, disponibilă AICI.

3.5. Dacă reprezentați o autoritate publică

Este posibil să folosim date și informații care se referă la Dvs. pentru scopurile următoare:

Scopul prelucrării

Temeiuri juridice

Categorii de date pe care le utilizăm

Destinatari ai datelor Dvs.

Îndeplinirea obligațiilor noastre legale, în general (de ex., răspunsul la solicitările autorităților, ținerea de registre cerute de lege, etc.)

Îndeplinirea obligațiilor noastre legale (art. 6.1 (c) GDPR)

Date de identificare profesională

 

Furnizorii noștri de servicii

 

3.6. Dacă sunteți interesat de colaborarea cu noi

Dacă ne contactați pentru a vă depune candidatura la Pikaso Events sau sunteți interesat(ă) de o colaborare cu noi, vom utiliza datele și informațiile pe care ni le puneți la dispoziție pentru următoarele scopuri:

Scopul prelucrării

Temeiuri juridice

Categorii de date pe care le utilizăm

Destinatari ai datelor Dvs.

Desfășurarea procesului de recrutare

Consimțământul Dvs. (art. 6.1 (a) GDPR)

 

Încheierea contractelor noastre cu Dvs. (art. 6.1 (f) GDPR)

Date de identificare

Date de contact

Semnătură

CV, experiența profesională, educație, diplome, avize, certificări profesionale

Evaluări, referințe

Numere naționale de identificare

Imagine

Terți care vă acordă referințe

 

3.7. Dacă sunteți în oricare dintre categoriile de mai sus, precum și în oricare alte situații în care interacționați cu noi

Când utilizați serviciile noastre, vom folosi date și informații care se referă la Dvs. și pentru scopurile descrise mai jos:

Scopul prelucrării

Temeiuri juridice

Categorii de date pe care le utilizăm

Destinatari ai datelor Dvs.

Arhivarea documentelor generate în activitatea noastră

Obligațiile noastre legale de arhivare de documente (art. 6.1 (c) GDPR)

 

Toate datele pe care ni le furnizați când intrăm într-o relație contractuală

Autorități publice

Administrare internă, contabilitate și gestionarea aspectelor financiare

Obligațiile noastre legale (art. 6.1 (c) GDPR)

Date privind relația noastră contractuală (de ex., date de facturare)

 

Autorități publice

Conformarea cu obligațiile noastre legale de a transmite date și informații autorităților publice

Obligațiile noastre legale de a răspunde solicitărilor autorităților (art. 6.1 (c) GDPR)

Datele și informațiile Dvs. pe care le deținem ca urmare a relației noastre (cu rezerva că vom transmite autorităților strict datele și informațiile pentru care autoritățile au temei legal de a le solicita)

Autorități publice

Apărarea intereselor și drepturilor noastre în raport cu Dvs. și cu terți, asigurarea securității activității noastre

Interesele noastre legitime de a ne proteja interesele, drepturile și activitatea (art. 6.1 (f), art. 9.1 (e) GDPR)

 

Toate datele pe care ni le furnizați în cursul relației noastre

Autorități publice

Avocați, consultanți, experți

Terțe părți

Gestionarea solicitărilor și reclamațiilor Dvs.

Obligațiile noastre legale de a da curs drepturilor Dvs. (art. 6.1 (c) GDPR)

 

Executarea contractului de servicii dintre noi și Dvs. (art. 6.1 (b) GDPR)

 

Interesele noastre legitime de a menține relația noastră cu Dvs. (art. 6.1 (f) GDPR)

 

Toate datele pe care ni le furnizați pentru derularea relației noastre

Avocați, consultanți, experți

Realizarea de tranzacții sau alte operațiuni

Interesele noastre legitime de a efectua acele tranzacții sau operațiuni (art. 6.1 (f) GDPR)

 

Obligațiile noastre legale (art. 6.1 (c) GDPR)

Date privind relația noastră

Potențiali achizitori și consultanții acestora

Autorități publice

 

  1.           Cum vă acordați și vă puteți retrage consimțământul pentru utilizarea datelor Dvs.

Din această secțiune aflați cum și când vă puteți retrage consimțământul dat în legătură cu utilizarea datelor Dvs., sau ale copiilor Dvs., de către noi. Această procedură este disponibilă doar atunci când utilizăm datele Dvs. pe baza acordului Dvs.

4.1. Vă puteți retrage oricând consimțământul pe care ni-l acordați pentru utilizarea datelor Dvs. Nu vom mai utiliza datele Dvs. din momentul în care luăm la cunoștință de retragerea consimțământului Dvs. Vă atragem însă atenția asupra faptului că nu vom putea relua și schimba activitățile noastre efectuate înainte de retragerea consimțământului Dvs., care vor rămâne în vigoare. Cu toate acestea, vom putea da curs oricărei solicitări de ștergere de date, imagini și înregistrări, dacă veți dori acest lucru.

4.2. Vă veți putea retrage acordul pentru utilizarea datelor și informațiilor Dvs. de către noi scriindu-ne la gdpr@pikasea.ro. În cazul comunicărilor noastre periodice privind activitatea noastră (newsletter), pentru a vă retrage consimțământul este suficient să utilizați opțiunea “dezabonare” sau “unsubscribe” din comunicările noastre. Dacă vom avea nevoie de orice clarificări din partea Dvs. pentru a opera retragerea consimțământului Dvs., vi le vom solicita la acel moment.

 

  1.           Cum utilizăm datele persoanelor cu care nu suntem în contact direct  

Indicăm mai jos cum utilizăm datele acelor persoane cu care nu avem un raport direct, respectiv ale căror informații, date și imagini ne sunt transmise de alții.

5.1. Când ne transmiteți datele unei persoane cu care noi nu avem o relație directă, de ex., când ne transmiteți datele unui membru al familiei dvs. pentru organizarea unei vacanțe, ne așteptăm că reprezentați acea persoană (de ex., ca părinte sau soț, sau împuternicit pe bază de procură) și că ați informat-o că urmează să ne transmiteți informații ce o privesc în legătură cu organizarea unei vacanțe, iar acea persoană nu are nimic împotrivă.

5.2. În aceste situații, va fi necesar să transmiteți această Politică de Confidențialitate către acele persoane ale căror date ni le transmiteți sau să indicați acelor persoane că pot lua cunoștință de conținutul acestei Politici de Confidențialitate de pe website-ul nostru. Vom considera suficient, pentru scopurile informării acelor persoane asupra Politicii noastre de Confidențialitate, faptul că facem publică Politica de Confidențialitate pe website-ul nostru, ea fiind accesibilă oricăror persoane interesate.

5.3. Atunci când interacționăm cu partenerii noștri de afaceri, putem primi de la reprezentanții acestora datele unor alți angajați sau reprezentanți ai acestora. Ne așteptăm, în acest caz, că toate persoanele ale căror date profesionale ne sunt transmise au acces la această Politică de Confidențialitate pentru a înțelege cum le utilizăm datele și informațiile profesionale.

5.4. Dacă obținem datele Dvs. de la alte persoane decât Dvs., vă vom transmite Politica noastră de Confidențialitate la prima comunicare directă cu Dvs. Nu vă vom cere consimțământul pentru a ne permite să vă utilizăm datele cu caracter personal fără a ne asigura că ați primit această Politică de Confidențialitate.

 

  1.           Cât timp păstrăm informațiile și datele Dvs.

Veți regăsi mai jos informații despre perioadele de timp pentru care păstrăm datele Dvs. sau criteriile pe care le avem în vedere când stabilim aceste perioade.

6.1. Păstrăm și utilizăm datele dumneavoastră numai cât timp ne sunt necesare pentru îndeplinirea activităților noastre, respectiv ulterior încetării relației noastre pentru până la 3 ani (în lipsa altor termene specifice de păstrare, prevăzute în lege, mai jos în această secțiune sau în alte documente și formulare aplicabile în relația noastră).

6.2. În unele cazuri, legea ne obligă să păstrăm anumite informații și date care vă privesc pentru perioade legale de păstrare, care sunt în general stabilite în scopuri de arhivare și păstrare de documente; de ex., termenele de 5, respectiv 10 ani de păstrare a documentației financiar-contabile (care se aplică documentelor financiare legate de achiziția de către Dvs. de pachete de vacanță oferite de noi).

6.3. Când primim de la Dvs. date nesolicitate, sau care nu ne sunt necesare, de ex., când ne solicitați servicii pe care nu le putem oferi, vom șterge datele respective după ce stabilim că nu ne sunt necesare, însă nu mai târziu de 3 luni de la data primirii lor. 

6.4. Este posibil să fim nevoiți să păstrăm unele date și informații referitoare la dumneavoastră pentru a ne susține și proteja interesele proprii, însă nu vom face aceasta pentru mai mult de 3 ani de la încetarea raporturilor dintre noi.

6.5. Atunci când ne bazăm pe acordul Dvs. pentru a utiliza datele Dvs., de ex., pentru publicarea de imagini și înregistrări ale Dvs., vom păstra datele și prelucrările efectuate până când vă retrageți acordul sau ne cereți să le ștergem, în principiu. Este însă posibil să ștergem imaginile și înregistrărilor cu Dvs. înainte ca Dvs. să vă retrageți acordul sau să ne cereți să le ștergem, din motive proprii.

6.6. Vom păstra datele Dvs. de sănătate, ca de ex. documentele privind starea sănătății Dvs. sau starea de vaccinare anti-Covid-19, pentru atât timp cât este necesar să le folosim pentru organizarea vacanței Dvs., după care le vom șterge din evidențele noastre.

6.7. Păstrăm datele de contact ale reprezentanților clienților, partenerilor și furnizorilor noștri de servicii pentru până la 3 ani după încetarea raporturilor noastre.

6.8. Păstrăm datele Dvs. colectate prin cookies din website-ul nostru în conformitate cu Politica noastră de Cookies, disponibilă AICI.

 

VII.            Cui transmitem datele Dvs.

Am inclus mai jos informații generale legate de persoanele și entitățile cărora este posibil să le transmitem datele Dvs. pentru efectuarea activităților noastre.

7.1. Transmitem datele Dvs. doar către persoane și entități care ne sprijină în activitatea noastră și care prezintă garanții suficiente în legătură cu felul în care gestionează datele și informațiile pe care li le punem la dispoziție. Am inclus, în tabelele din Secțiunea 3 (Când și de ce folosim datele Dvs. cu caracter personal) de mai sus, informații privind categoriile de furnizori de servicii cărora le putem transmite datele Dvs. Nu vindem datele Dvs., în general. Nu punem datele Dvs. la dispoziția cuiva pentru activități care nu au legătură cu noi și serviciile noastre.  

7.2. Transmitem informații primite de la Dvs. către parteneri și furnizori de servicii pentru organizarea vacanțelor Dvs., caz în care, de obicei, aceștia au calitatea de operatori de date independenți de noi. Acești parteneri și furnizori de servicii includ hoteluri, proprietari de ambarcațiuni, agenții de turism, companii de transport aerian, companii de închiriere de mașini sau de servicii de transfer, precum și către diferite autorități din statele unde sunt efectuate vacanțele (precum autorități portuare, de frontieră, de poliție), pentru a putea oferi toate serviciile de care aveți nevoie pentru vacanța Dvs. Acești furnizori vor utiliza, la rândul lor, datele primite de la noi pentru a-și îndeplini serviciile contractate de noi, în vreme ce autoritățile vor utiliza datele Dvs. pentru a-și îndeplini prerogativele lor legale. Acești furnizori de servicii, precum și toate autoritățile publice sus-menționate utilizează datele și informațiile Dvs. primite de la noi potrivit intereselor lor, potrivit notelor de informare proprii pe care vi le pot pune la dispoziție și sub răspunderea lor exclusivă.  

7.3. Putem transmite sau da acces la datele Dvs. și altor furnizori de servicii obișnuiți ai noștri, care includ furnizori de servicii privind website-ul nostru (de ex., furnizorul platformei de gestionare a acordurilor utilizatorilor website-ului nostru), furnizori de servicii de comunicare (pentru transmiterea de newsletters), furnizorii noștri de servicii IT (de ex., programare sau găzduire de date) și alți furnizori de servicii online, inclusiv marketing, sau consultanții și colaboratorii noștri, precum și fotografi, jurnaliști și influencers pe rețelele sociale. Transmitem datele Dvs. către furnizori pe care îi considerăm de încredere și sub rezerva unor obligații de confidențialitate privind datele Dvs., asumate față de noi. Activitatea acestor furnizori rămâne sub responsabilitatea noastră atât timp cât activitatea lor e efectuată doar în beneficiul nostru și pe baza instrucțiunilor noastre, respectiv au calitatea de persoane împuternicite ale noastre. Pentru situațiile în care acești terți folosesc datele Dvs. obținute de la noi, inclusiv prin website-ul nostru, pentru scopurile lor proprii, acești furnizori acționează ca operatori de date și sunt pe deplin și exclusiv responsabili pentru utilizarea datelor Dvs. Veți putea afla mai multe despre cum utilizează acești furnizori datele Dvs. pentru scopurile lor proprii din politicile lor de confidențialitate; vedeți, de asemenea, și Politica de Cookies a website-ului nostru, disponibilă AICI.

7.4. Putem transmite unele date și informații care se referă la Dvs., pentru scopuri de promovare, către diverse organisme media sau jurnaliști și influencers, sau le putem distribui pe rețele sociale precum Facebook, Instagram sau LinkedIN, în baza acordului Dvs. expres sau a interesului nostru legitim de a face cunoscută activitatea noastră, după caz. Vedeți mai multe în legătură cu utilizarea datelor Dvs. de către operatorii de rețele sociale în Secțiunea 8 (Rețele sociale și alți furnizori de servicii online) de mai jos.

7.5. De asemenea, putem transmite diverse documente care includ datele dvs. către autorități publice, la solicitarea acestora (de ex., ANAF, instanțe de judecată, autorități de poliție, portuare, de frontieră, etc.), pe baza obligațiilor noastre legale în acest sens.

7.6. Pentru a vă oferi conținut de interes pentru Dvs., am inclus pe website-ul noastre imagini și clipuri video oferite de sau prin furnizori de servicii online sau rețele sociale (de ex., Facebook sau YouTube). Atunci când accesați website-ul nostru sau anumite servicii disponibile pe aceasta (de ex., clipuri YouTube sau butoanele de rețele sociale), informațiile Dvs. sunt preluate de acești furnizori de servicii, care le utilizează conform nevoilor și scopurilor lor, în calitate de operatori de date și pe răspunderea lor exclusivă. Vedeți mai multe în legătură cu utilizarea informațiilor Dvs. prin rețelele sociale și de către alți terți în Secțiunea 8 (Rețele sociale și alți furnizori de servicii online) de mai jos și în politica noastră de cookies, disponibilă AICI.

7.7. În cazul în care optați pentru vacanțe care se desfășoară în afara Spațiului Economic European (adică Uniunea Europeană, Norvegia, Islanda și Liechtenstein), vom transmite datele Dvs. către partenerii noștri de afaceri din țările de destinație. Partenerii noștri de afaceri includ hoteluri și alți furnizori de servicii de cazare, companii aeriene, agenții de turism locale, companii care închiriază ambarcațiuni, etc. Nu putem exclude, de asemenea, să fie necesar ca noi sau furnizorii noștri să transmitem datele Dvs. și către autorități publice din acele țări. Vom efectua aceste transferuri, de fiecare dată, pe baza consimțământului Dvs., cu respectarea cerințelor legale aplicabile. 

7.8. În afara cazului de la punctul 7.7 de mai sus, nu transmitem date și informații care se referă la Dvs. în afara Spațiului Economic European. Cu toate acestea, vă atragem atenția asupra faptului că o serie de date postate pe paginile noastre de Facebook, Instagram, LinkedIN sau YouTube, sau de Google, precum și informații privind vizitele Dvs. pe website-ul nostru, ar putea fi transferate de operatorii rețelelor sociale menționate mai sus în afara Spațiului Economic European, potrivit organizării activităților acestor operatori și sub răspunderea lor exclusivă, potrivit detaliilor disponibile în politicile de prelucrare de date ale acestor companii, pe care le puteți consulta la link-urile indicate în Secțiunea 8 (Rețele sociale și alți furnizori de servicii online).  

 

VIII.            Rețele sociale, alți furnizori de servicii online și instrumente tehnice online

Indicăm în continuare cum utilizăm datele Dvs. atunci când interacționăm prin paginile de rețele sociale, precum și informații legate de cum utilizează rețelele sociale datele Dvs. atunci când interacționați cu paginile noastre. De asemenea, regăsiți informații privind utilizarea de către noi de diverse instrumente tehnice și servicii ale unor furnizori de servicii online.

8.1. Folosim, în activitatea noastră, rețele sociale și diverși furnizori de servicii online și de comunicații electronice pentru desfășurarea activității noastre și îmbunătățirea și optimizarea vizibilității website-ului nostru și a serviciilor noastre. De asemenea, folosim servicii online ale unor furnizori terți, precum și diverse instrumente tehnice. În fiecare caz, sunt utilizate datele Dvs., atât de noi, cât și de furnizorii noștri și de operatorii rețelelor sociale. Vedeți mai multe despre acestea în Politica noastră de Cookies, disponibilă AICI

8.2. Am integrat în website-ul nostru anumite componente ale unor operatori de rețelele sociale unde avem deschise și operăm conturi asociate cu website-ul nostru. Acestea ne servesc anumitor obiective pe care le urmărim în legătură cu website-ul și serviciile noastre, dintre care asigurarea conexiunii directe între website-ul nostru și paginile noastre de rețele sociale, unde interacționăm direct cu utilizatorii noștri, includem ofertele noastre de servicii și transmitem conținut divers și variat privind serviciile noastre și experiențele din vacanțele noastre, ceea ce vă poate fi util dumneavoastră. De asemenea, prin utilizarea acestor componente ale rețelelor sociale urmărim și obiective precum oferirea de conținut de interes pe website-ul nostru, facilitarea partajării conținutului website-ului nostru pe paginile de rețele sociale ale utilizatorilor sau monitorizarea traficului pe website-ul și pe paginile noastre de rețele sociale (inclusiv prin accesul la date statistice elaborate de rețele sociale privind vizitarea website-ului nostru). Potrivit regulilor aplicabile în materie de protecția datelor, suntem operatori asociați cu operatorii de rețele sociale, în general, pentru obiectivele statistice pe care le urmărim noi în legătură cu paginile noastre pe acele rețele sociale (pentru care sunt utilizate și datele Dvs. de trafic pe website-ul nostru) – vedeți acordurile de operatori asociați aplicabile între noi și operatorii de rețele sociale mai jos în această secțiune. Nu este însă exclus, în general, ca rețelele sociale să utilizeze datele Dvs. obținute prin website-ul nostru sau prin paginile noastre de rețele sociale pentru scopuri proprii, conform politicilor lor de confidențialitate și de utilizare a datelor. Pentru întrebări legate de activitatea rețelelor sociale cu datele Dvs. este necesar să le scrieți acestora direct, conform politicilor lor de confidențialitate indicate mai jos în această secțiune. Vedeți mai multe în Politica noastră de Cookies, disponibilă AICI

8.3. Folosim pe website-ul nostru plugin-uri Facebook, identificate prin logo-ul Facebook sau prin referire la posibilitatea de redirecționare către pagina noastră Facebook în serviciul de mesagerie pe care îl folosim pe website. Dacă accesați website-ul nostru fiind conectat la contul Dvs. Facebook propriu pe browser-ul pe care îl utilizați, Facebook poate primi unele date ale Dvs. legate de utilizarea website-ului nostru, care vor fi asociate cu datele Dvs. de utilizare a contului Dvs. Facebook. Dacă nu aveți un cont Facebook sau acesta nu e activat în browser-ul pe care îl folosiți, Facebook va prelua doar unele date de trafic care se referă la Dvs. (de ex., adresă IP asociată echipamentului Dvs.), pe care le folosește în scopuri statistice, în principal.

8.4. Pe website-ul nostru folosim, de asemenea, componente ale LinkedIN, identificate prin logo-ul LinkedIN. Atunci când accesați website-ul nostru, dacă sunteți conectat la pagina Dvs. LinkedIN în browser-ul pe care îl folosiți pentru accesarea website-ului nostru, LinkedIN obține prin plugin-ul său din website-ul nostru informații privind website-ul din care ați accesat website-ul nostru și pe cel pe care îl accesați după ce părăsiți website-ul nostru, data și durata vizitei pe website-ul nostru, informații privind rețeaua și echipamentul Dvs. (de ex., adresa IP, date despre cookies, etc.) sau locul unde vă aflați Dvs. (dacă folosiți telefonul mobil, iar acesta are funcția de localizare activată). Dacă nu aveți un cont LinkedIN sau acesta nu e activat în browser-ul pe care îl folosiți, LinkedIN accesează și folosește datele Dvs. pentru scopuri statistice.  

8.5. Pe website-ul nostru folosim, de asemenea, plugin-ul Instagram, identificat prin logo-ul Instagram. Atunci când accesați website-ul nostru, dacă sunteți conectat la pagina Dvs. Instagram în browser-ul pe care îl folosiți, Instagram obține informații despre Dvs. (adresa Dvs. IP, echipamentul și rețeaua Dvs., cookies de pe echipamentul Dvs., etc.) și modul în care ați interacționat cu website-ul nostru. Este posibil ca Instagram să facă disponibile unele dintre datele Dvs. și către Facebook (respectiv, Meta), cu care este afiliată. Dacă nu aveți un cont Instagram sau acesta nu e activat în browser-ul pe care îl folosiți, Instagram va prelua doar unele date de trafic care se referă la Dvs. (de ex., adresă IP asociată echipamentului Dvs.), pe care le folosește în scopuri statistice, în principal. 

8.6. Vă punem la dispoziție mai jos link-uri către politicile de confidențialitate ale rețelelor sociale pe care le folosim ca să puteți vedea cum utilizează datele Dvs. colectate atunci când vizitați website-ul nostru, în care veți avea acces și la datele de contact ale operatorilor rețelelor sociale:

          Facebook:

o   Politica de confidențialitate: https://www.facebook.com/policy.php

o   Politica de cookies: https://www.facebook.com/policies/cookies/

o   Acordul de operatori asociați dintre noi și Facebook: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum

o   Informații despre cum afișează Facebook reclame în afara rețelei sociale: https://www.facebook.com/help/119468292028768?ref=shareable

          LinkedIn:

o   Politica de confidențialitate: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

o   Politica de cookies: https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

o   Acordul de operatori asociați dintre noi și LinkedIN: https://legal.linkedin.com/pages-joint-controller-addendum

          Instagram:

o   Politica de confidențialitate: https://help.instagram.com/519522125107875

o   Politica de cookies: https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig

8.7. Pentru comunicarea cu Dvs. prin website-ul nostru folosim serviciul de mesagerie Messenger al companiei Meta (denumirea operatorului rețelei sociale Facebook), integrat în website-ul nostru. Puteți lua legătura cu noi prin acest serviciu dacă sunteți conectat la contul Dvs. Facebook (respectiv, Messenger) pe browser-ul sau dispozitivul mobil pe care îl utilizați. Mesajele pe care le transmiteți către noi prin serviciul de mesagerie de pe website-ul nostru sunt asociate contului Dvs. Facebook, iar datele incluse de Dvs. în aceste mesaje sunt folosite de Facebook în scopuri proprii, ca operator de date, în conformitate cu politica sa de confidențialitate (vedeți link către aceasta mai sus în această secțiune). Nu puteți folosi serviciul de mesagerie de pe website-ul nostru dacă nu sunteți conectat la Facebook.

8.8. Am inclus pe website-ul nostru conținut YouTube pentru obiective precum oferirea de conținut de interes pentru utilizatorii website-ului nostru, precum înregistrări cu experiențele din vacanțele noastre și alt conținut video promoțional, și asigurarea unei conexiuni directe din website-ul nostru către pagina noastră YouTube, unde puteți vedea toate înregistrările noastre video din platformă. YouTube este o platformă care permite redarea de fișiere audio și video, care sunt integrate pe website-ul nostru în mod distinctiv. Dacă accesați anumite pagini ale website-ului nostru și accesați conținutul YouTube, platforma de redare a conținutului YouTube de pe website-ul nostru se va conecta cu YouTube pentru a prelua și reda conținutul căutat de Dvs. Dacă, la accesarea website-ului nostru, vă dați acordul pentru utilizarea cookies (altele decât cele esențiale/ necesare), în acest proces sunt transmise către YouTube și datele Dvs. de utilizare a website-ului nostru, care le utilizează în calitate de operator de date în vederea unor scopuri proprii, potrivit politicii de confidențialitate aplicabile serviciilor YouTube (disponibile aici). Nu suntem răspunzători pentru cum utilizează YouTube datele Dvs.

8.9. Website-ul nostru include instrumente ale unor operatori terți de servicii online, precum Google Analytics  sau alți furnizori de cookies și tehnologii similare. Acestea ne servesc anumitor obiective pe care le urmărim în legătură cu website-ul nostru, precum monitorizarea traficului pentru îmbunătățirea website-ului nostru,  stabilirea numărului de vizitatori ai anumitor secțiuni ale website-ului nostru sau furnizarea de reclame și publicitate pentru serviciile noastre. Prin aceste instrumente obținem informații agregate despre vizitatorii website-ului nostru, pe care le utilizăm în scopurile indicate mai sus; nu este intenția noastră să colectăm informații care vă identifică direct prin aceste instrumente. Este însă posibil ca, prin aceste componente, operatorii terți să preia informații care se referă la Dvs. pe care să le utilizeze și în scopuri proprii (politica de confidențialitate a Google este disponibilă aici: https://policies.google.com/privacy). În orice caz, puteți bloca aceste instrumente atât prin configurațiile browser-elor Dvs. de internet, cât și prin platforma noastră de gestionare a acordurilor Dvs. pentru cookies. Pentru mai multe detalii în acest sens, vedeți și Politica de Cookies a website-ului nostru, disponibilă AICI. Nu suntem răspunzători pentru cum utilizează acești operatori datele Dvs. preluate prin website-ul nostru atunci când urmăresc scopurile lor proprii. 

8.10. Folosim, pentru a vă solicita feedback și a efectua sondaje despre serviciile noastre, documente online create prin Google Docs pe care vi le transmitem prin email. Dacă doriți să ne răspundeți la aceste solicitări, vă veți conecta la serviciile Google Drive/ Google Docs, ceea ce presupune că Google va primi datele Dvs. în serverele sale, utilizându-le conform politicii sale proprii de confidențialitate (disponibilă aici: https://policies.google.com/privacy). Vedeți mai multe detalii despre confidențialitatea datelor Dvs. la utilizarea Google Drive/ Google Docs aici: https://support.google.com/docs/answer/10381817?hl=en. Puteți dezactiva funcțiile Google de personalizare a anunțurilor pe care vi le oferă aici: https://adssettings.google.com/authenticated.

8.11. Website-ul nostru folosește Google Fonts, furnizate de Google, conform interesului nostru legitim (art. 6.1 (f), GDPR) de îmbunătățire a experienței Dvs. pe website-ul nostru prin afișarea uniformă a caracterelor folosite în textele din website indiferent de echipamentul, sistemul de operare, browser-ul sau rețeaua în care vă aflați când accesați website-ul nostru. Când accesați website-ul nostru, browser-ul Dvs. încarcă fonturile Google, iar pentru acest lucru se conectează la serverele Google, cărora le transmite anumite date care se referă la Dvs. (precum adresa Dvs. IP). Google poate folosi datele Dvs. primite în legătură cu utilizarea Google Fonts conform politicii sale de confidențialitate, disponibilă aici: https://policies.google.com/privacy. Puteți seta browser-ul Dvs. să nu accepte fonturi web, caz în care computerul Dvs. va folosi un font standard pentru a afișa conținutul website-ului nostru, însă este posibil ca acest lucru să afecteze experiența Dvs. de utilizare a website-ului nostru.

8.12. Putem iniția campanii de promovare a serviciilor noastre și implicit a website-ului nostru prin Google Ads. Atunci când facem acest lucru, Google utilizează date pe care le deține deja în legătură cu Dvs. pentru a vă transmite publicitate pentru serviciile noastre, atunci când îi permiteți să vă transmită conținut personalizat. De ex., Google va face acest lucru atunci când căutați pe internet servicii precum cele pe care le oferim noi. Chiar și în acest caz, nu primim de la Google niciun fel de informații care se referă la Dvs., adică sunteți tot timpul în control asupra datelor Dvs. pe care le puneți la dispoziția Google și asupra deciziilor de a intra în contact cu noi sau în general de a da curs ofertelor noastre. Google obține datele Dvs. în majoritatea cazurilor separat de noi și le utilizează potrivit politicii sale de confidențialitate (disponibilă aici: https://policies.google.com/privacy); de asemenea, Google deține și are control deplin asupra instrumentelor prin care asociază publicitatea pentru serviciile noastre cu datele Dvs. Puteți dezactiva funcțiile Google de personalizare a anunțurilor pe care vi le oferă aici: https://adssettings.google.com/authenticated

 

  1.           Cum protejăm datele Dvs.

Am inclus mai jos informații generale despre măsurile de securitate pe care le luăm pentru protecția datelor Dvs.

9.1. Ne angajăm să luăm toate măsurile rezonabile și adecvate pentru a proteja informațiile personale pe care le deținem, în general, împotriva unor abuzuri, pierderi sau a accesului neautorizat. Facem acest lucru având implementate o serie de măsuri tehnice și organizaționale adecvate, precum (fără limitare) limitarea accesului la date la personalul nostru, autentificarea pe bază de utilizator unic și parolă individuală confidențială, utilizarea unei tehnologii VPN sigure pentru conectarea la distanță la rețelele și sistemele noastre, firewall și programe antivirus la zi. Avem de asemenea în aplicare măsuri de reacție promptă în cazul oricărei suspectări de încălcare a securității datelor pe care le utilizăm în activitatea noastră. Am pus la punct, de asemenea, și măsuri de securitate fizică privind sediul nostru și locațiile în care ne desfășurăm activitatea.

9.2. Folosim servere securizate la standarde ridicate, localizate în Uniunea Europeană. Creăm copii de siguranță (back-up) ale datelor pe care le folosim cu frecvență zilnică și păstrăm aceste copii pentru perioade de până la 90 de zile.

9.3. Vă încurajăm să păstrați securitatea propriilor date cu caracter personal și echipamente pe care le utilizați pentru navigarea pe internet, de ex., prin programe anti-virus la zi sau prin accesarea de resurse online sigure. Nu oferiți datele Dvs. unor persoane necunoscute. Dacă sunteți contactat de cineva care pretinde că acționează în numele nostru, dați-ne de veste.

9.4. În cazul în care suspectați orice utilizare abuzivă sau pierdere sau acces neautorizat la informațiile dvs. personale, vă rugăm să ne anunțați imediat la gdpr@pikasea.ro.

 

  1.           Ce drepturi aveți în legătură cu datele Dvs. pe care le utilizăm în activitatea noastră  

Am detaliat mai jos care sunt drepturile de care beneficiați, conform legislației de protecția datelor, în legătură cu datele Dvs. cu caracter personal.

10.1. Conform legii, beneficiați de mai multe drepturi legate de felul în care utilizăm datele Dvs. cu caracter personal, pe care le prezentăm în continuare.

10.2. Pentru a vă exercita aceste drepturi, este suficient să ne scrieți la gdpr@pikasea.ro, să indicați cu ce vă putem ajuta și care este dreptul pe care intenționați să îl exercitați. Vom avea nevoie și de o copie a unui document pe baza căruia să ne putem asigura că sunteți persoana care își poate exercita acel drept – de ex., un act de identitate sau orice alt document sau imagine care ne-ar permite să vă identificăm și să ne asigurăm că nu transmitem datele altcuiva decât celor care au dreptul să le primească de la noi. În cazul în care ne scrieți pentru o altă persoană, vom avea nevoie de dovada identității Dvs. și a persoanei pe care o reprezentați, precum și de o dovadă a puterilor Dvs. de reprezentare.

10.3. Drepturile de care beneficiați Dvs. conform legislației de protecția datelor aplicabile în România sunt enumerate în continuare:

10.3.1. Dreptul de acces la datele Dvs. pe care le utilizăm în activitatea noastră

Puteți obține de la noi confirmarea că utilizăm datele Dvs. cu caracter personal, sau pe cele ale unor persoane pe care le reprezentați (precum copiii Dvs.), precum și informații privind activitatea noastră în legătură cu datele Dvs., cum ar fi: scopul, categoriile de date cu caracter personal prelucrate, destinatarii datelor, perioada pentru care datele sunt păstrate, existența dreptului de rectificare, ștergere sau restricționare a prelucrării. Exercitându-vă acest drept veți primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal utilizate de noi, precum și, contra cost, orice copii suplimentare ale acestora.

10.3.2. Dreptul la rectificarea datelor Dvs.

Puteți să ne solicitați să modificăm datele Dvs. cu caracter personal despre care aveți știință că sunt incorecte ori, după caz, să completăm datele incomplete. 

10.3.3. Dreptul la ștergerea datelor Dvs.

Puteți solicita ștergerea datelor Dvs. cu caracter personal atunci când: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am obținut și le prelucrăm; sau (ii) v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și noi nu le mai putem utiliza potrivit altor temeiuri legale; sau (iii) am utilizat datele Dvs. într-o modalitate contrară legii; sau, în fine, (iv) când avem obligația de a șterge datele Dvs. potrivit legilor aplicabile, iar noi nu am făcut-o din proprie inițiativă. 

10.3.4. Dreptul de a vă retrage consimțământul privind utilizarea datelor Dvs. de către Pikaso Events

Puteți să vă retrageți oricând consimțământul pe care ni l-ați acordat pentru utilizarea datelor Dvs. Vă informăm că în acest caz, însă, nu vom putea desființa sau revoca unele dintre activitățile noastre în care am folosit datele Dvs. înainte ca dumneavoastră să vă retrageți consimțământul. În cazul imaginilor sau înregistrărilor publicate pe website-ul nostru sau pe paginile noastre de rețele sociale, ștergerea acestora va însemna că le vom șterge doar de pe website-ul nostru și de pe paginile noastre de rețele sociale și că vom cere terților cărora le-am transmis noi acele imagini sau înregistrări să le șteargă. Din păcate, nu vom putea asigura ștergerea imaginilor și înregistrărilor de pe website-uri sau pagini de internet ale unor terți care le-au preluat de pe website-urile sau paginile noastre fără știrea noastră.

10.3.5. Dreptul de opoziție față de utilizarea datelor Dvs. de către Pikaso Events

Dacă nu sunteți de acord cu felul în care utilizăm datele Dvs., vă puteți opune oricând prelucrărilor noastre de date când ele sunt bazate pe interesul nostru legitim, din motive care țin de situația Dvs. specifică. Pentru detalii cu privire la prelucrările pe care le realizăm în interes legitim, va rugăm să consultați paragraful care vi se aplică din secțiunea 3 de mai sus. 

10.3.6. Dreptul de a restricționa modul în care utilizăm datele Dvs.

Ne puteți solicita restricționarea prelucrării datelor Dvs. cu caracter personal dacă: (i) contestați corectitudinea datelor Dvs. cu caracter personal pentru o perioadă care ne permite să verificăm exactitatea datelor în cauză; (ii) prelucrarea este ilegală, iar Dvs. vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; (iii) datele nu ne mai sunt necesare, dar Dvs. ni le solicitați pentru o acțiune în instanță; respectiv (iv) în cazul în care v-ați opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care verificăm dacă drepturile noastre legitime (ca operator de date) prevalează asupra drepturilor Dvs. în calitate de persoană vizată.

10.3.7. Dreptul la portabilitatea datelor

Puteți să ne solicitați, în condițiile legii, să vă furnizăm datele Dvs. cu caracter personal pe care le-am primit de la dumneavoastră sau de la o terță persoană. În acest caz, vă vom pune la dispoziție datele solicitate într-o formă structurată, utilizată frecvent și care poate fi citită în mod automat. De asemenea, dacă ne solicitați anume, putem să transmitem datele Dvs. cu caracter personal altor entități, dacă este posibil din punct de vedere tehnic. Vă veți putea exercita dreptul la portabilitate numai dacă: (i) prelucrarea noastră se realizează prin mijloace automate; și (ii) prelucrarea se realizează în baza consimțământului Dvs. sau pentru a executa un contract cu Dvs. 

10.3.8. Dreptul de a nu fi supus unui proces decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri

Vă aducem la cunoștință că aveți acest drept, dar și că nu efectuăm asemenea prelucrări ale datelor Dvs. Dacă o vom face în viitor, vă vom informa în acest sens prin actualizarea acestei politici de confidențialitate. 

10.3.9. Dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Sperăm că, dacă aveți orice nemulțumire sau întrebare legată de felul în care utilizăm datele Dvs., ne veți contacta la gdpr@pikasea.ro; ne angajăm să luăm măsuri pentru a vă răspunde solicitărilor Dvs. și pentru a remedia orice aspect cu care nu sunteți de acord.

În măsura în care nu răspundem solicitărilor Dvs. în mod satisfăcător pentru Dvs., sau considerați că v-am încălcat drepturile, puteți să depuneți o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Iată datele de contact ale Autorității:

Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod poştal 010336 Bucureşti, România anspdcp@dataprotection.ro

Precizăm că, în cazul în care exercitați oricare dintre drepturile de mai sus, acest lucru nu va afecta (i) prelucrările de date pe care le-am efectuat înainte de exercitarea drepturilor Dvs.; sau (ii) prelucrările datelor Dvs. care nu se bazează pe consimțământul Dvs.

 

  1.           Cum puteți intra în legătură cu noi în legătură cu datele Dvs. pe care le utilizăm

Pentru a intra în legătură cu noi pentru informații privind felul în care utilizăm datele Dvs. sau pentru a exercita unul sau mai multe dintre drepturile indicate în această Politică de Confidențialitate, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa gdpr@pikasea.ro sau prin poștă la adresa noastră din București, str. Ion Creangă nr. 6B, Sector 5, România (Pikaso Events S.R.L.).   

 

XII.            Versiunile acestei politici de confidențialitate 

Această Politică de Confidențialitate a fost emisă la data de 9 martie 2022.