Prima oară pe barcă

merită să încerci?

Ți se potrivesc 7 zile pe un yacht?

Dacă ești pentru prima dată pe o astfel de ambarcațiune, suntem convinși că ai o mulțime de întrebări, pentru că noi credem că vacanțele pe bărci nu sunt potrivite pentru oricine și nu în orice moment al vieții.

Trebuie să îți dorești să descoperi destinații noi și inaccesibile convențional, să iubești programul diferit de la o zi la alta, să vrei să vezi cât mai multe locuri și destinații noi, să cunoști culturi locale prin oameni, obiceiuri sau noi preparate culinare.

Ambarcațiunile devin astfel niște mijloace facilitatoare teribile, ce te poartă practic dintr-un golf în altul, dintr-o insulă în alta, de la o poveste fantastică la alta. Yacht-ul îți oferă mobilitate maximă de mișcare, independență și posibilitatea descoperirii de noi perspective cu adevărat extraordinare.

Libertate, explorare, diversitate

  • Ți se potrivesc 7 zile pe un yacht?
  • Îți va încărca cu adevărat bateriile?
  • Care este nivelul de confort?
    Și în toate aceste situații, deschidem o adevărată cutie a Pandorei ( nu, nu este cutiuță aceea plină cu bijuterii de la televizor, ci cutiuță a fiecăruia dintre noi plină cu întrebări îndoielnice de genul:
  • “Cum vom dormi noaptea pe valuri“
  • “Suntem captivi pe barca“
  • “Nu ne vom plictisi oare 7 zile pe barca“
  • “Ce limitări avem…“ iar lista poate continua la nesfârșit, în funcție de imaginația fiecăruia
  • “Voi avea rău de mare?“

Vestea bună este că fiecare întrebare vine cu o multitudine de răspunsuri și soluții.

În primul rând, trebuie să știi că peste 70% din timp îl vei petrece pe yacht și pe plaje spectaculoase, deci e momentul cel mai bun să îți etalezi cele mai drăguțe costume de baie pe care le ai în garderobă. Bine, fie, poți să mai arunci și câteva accesorii care te vor face să arăți spectaculos în poze precum ochelari de soare, o pălărie de soare, musai o cremă de protecție cu factor cât mai mare și neapărat multă bună-dispoziție.

Răul de mare

Răul de mare este cea mai des invocată “scuză“ sau “temere“ a celor care își doresc să încerce, dar parcă, ieșirea din zona proprie de confort dată de posibilitatea unei vacanțe convenționale devine astfel totuși o provocare mult prea mare.

Vestea și mai bună este că cu toții avem rău de mare!

Stai, cuuuum? Chiar și skipperul (pilotul profesionist al ambarcațiunii) poate avea rău de mare. Doar că fiecare dintre noi are niveluri diferite de rezistență. Există însă remedii cu rată de succes de 100%. Pastiluțele își fac treaba de minune iar practică a demonstrat că peste 90% dintre cei care au venit alături de noi nici măcar nu le-au luat. Doar că prezența lor în buzunarelul vreunui bagaj le-au dat un plus de confort psihic iar din a doua zi au și uitat de ele.

Odată depășit acest prag, lucrurile se duc exponențial în zona aceea cu care noi te tot batem la cap obsesiv – o vacanță cu adevărat fabuloasă. Toată lumea se relaxează extrem și merge către o zona de liniște și confort extraordinară. Și poate că o să râdeți, dar nu noi facem magia

Aceasta este realizată în cel mai puțin perceptibil mod de energia și vibrația marii, a peisajelor și a golfurilor azurii, de clipocitul liniștitor al valurilor, de sunetul eliberator al vântului prietenos în vele (senzație eliberatoare netă a multor energii negative din sufletele noastre), de bucuria sinceră și energia aceea primară a grecilor care te primesc cu brațele deschise și te așează la o măsuță cu mușama pe care îți așează în 10 minute 15 preparate proaspete delicioase iar soarele, o coordonată permanentă a întregii vacanțe nu face decât să te încarce permanent pe durata celor 7 zile. Din punctul acesta de vedere, deveniți cel mai bun panou solar al întregii construcții.

Pur și simplu, spre final, ajungi să uiți cu adevărat unde ai fost în primele zile, câte locuri minunate ai văzut și de câte experiențe fabuloase te-ai bucurat. E drept că pe alocuri, îți mai salvează memoria swipe-ul telefonului printre sutele de fotografii realizate, dar momentul acela este ușor nostalgic, ești deja acasă. Și e că un drog, pentru că în acela momente nu știi cum să faci să te întorci mai repede înapoi, pe barcă.

Cel mai bun exemplu este reacția opozabilă a minții și organismului tău care, după 2-3 zile petrecute pe yacht, se simte mult mai confortabil și în largul sau pe apă decât pe uscat, manifestând o nouă senzație, răul de uscat. Dubios, nu?

Ce vom mânca?

Putem găti pe barcă?
Ce vom mânca???
Cum va fi?

Pe un velier sau catamaran există un salon central cu o bucătărie complet dotată și utilată în care tu poți fi propriul chef (bine, dacă sunteți cuminți, din când în când, skipperul își mai face de cap prin bucătărie, dar aveți grijă să vă spălați bine pe mănuțe, că se lasă cu lins pe degete).

Nu am reușit încă să primim plângeri pentru calitatea mâncării de pe barcă, pentru că ne facem de obicei aprovizionările direct de la surse (a se citi fermieri localipescari…) iar aici meniul de bază zilnic inlcude obsesiv următoarele: roșii proaspete, din acelea gustoase, răsfățate de soarele elen, iaurt grecesc, feta, măsline, uleiul acela de-nobileaza orice masă, scoicicrevețicaracatiță, salate și nelipsita pita grecească.

dotările ambarcațiunilor

Pe scurt, ce plătesc și ce primesc?

Ambarcațiunile Pikasea sunt dotate cu absolut tot ce ai avea nevoie într-o vacanță de 7 zile:

Catamaran în Russian Bay, în insulele Saronice
Foto: LipaLipa.ro pe velier în insulele Ionice

Diferențele majore între cele două apar la nivel de confort.

Structură velier

Velierul în schimb are câteva coordonate magice, pe care catamaranele nu au reușit să le surprindă. Are o dinamică de poveste ce te face să te bucuri de fiecare val, te conectează mult mai mult cu marea și vantul și îți dă cu adevărat sentimentul acela puternic de libertate și eliberare, pe care îl căutam cu toții cu atâta îndârjire.

Structură catamaran

Catamaranele din punct de vedere constructiv, oferă mai mult spațiu, zonele comune sunt mai generoase iar zonele de intimitate sunt multiple. Confortul vine însă și cu o diferența de pret, care în funcție de modelul ambarcațiunii și perioada aleasă, poate varia între 30% și 60%.

Recomandări bagaje

În general, e bine să îți iei haine lejere, echipament sport, teniși cu talpă deschisă la culoare iar pentru seară îți poți lua o bluză cu mânecă lungă sau o cămașă draguță. Mai poți pune pentru cine sau plimbări mai romantice o rochiță sau ceva mai festiv, dar nu exagera, pentru că de cele mai multe ori, te vei întoarce cu majoritatea neutilizate.

Pentru un confort cât mai bun în cabina ta, îți recomandăm ca bagajul tău să fie unul pliabil astfel încât după ce îți vei aseza lucrurile personale în compartimentele dedicate să îl poți strânge pentru a nu ocupa spațiu inutil.

După cum spuneam și mai sus, există și persoane care pot acuza câteodată și genul acesta de senzație ușor neplăcută. Din fericire, există numeroase soluții pentru aceasta, deci nu trebuie să te îngrijorezi (există medicamente dedicate ce pot fi luate înainte de plecare și mici trucuri marinărești care funcționeaza de fiecare dată). Skipperii noștri îți vor sta cu drag la dispoziție pentru a anticipa și rezolva orice situație neplăcută.

Nu uita actele voastre de identitate, pentru a nu avea nici un fel de surprize neplăcute pe traseu.

În cazul în care aveți copii iar în vacanță acesta este însoțit de doar unul dintre părinți, nu uitați că trebuie să aveți la voi o procură de la celălalt părinte.

Dacă aveți orice fel de întrebări în legătură cu ambarcațiunile noastre sau doriți să aflați mai multe detalii despre pachetele noastre de vacanță, trimiteți-ne un mesaj pe Facebook, sau sunați-ne la 0743.673.253. Vă răspundem cu drag în cel mai scurt timp posibil.

Cere o ofertă personalizată, adaptată nevoilor
familiei tale sau grupului tău de prieteni Hai în vacanță!