Pikasia, Thailanda,

Hai în PikASIA

Pentru că ne-am dorit atât de mult să ajungem în țara zâmbetelor, vom porni în această aventură împreună, mai dornici de călătorie, mai optimiști și deschiși ca niciodată.

Propunerea noastră constă într-o adevărată aventură fabuloasă în care preț de 14 zile să vă bucurați de maximul experienței asiatice, trecute prin filtrul fabulos Pikasea.

Traseu propus: Golful Thailandei: Bankok – Trat – Ao Salakpet – Koh Wai – Koh Rang – Koh Kood – Koh Mak – Koh Chang

Perioada: februarie – martie 2024

Odată aterizați la Bangkok, vom avea la dispoziție două nopți de cazare, la un hotel minim 4 stele cu piscină pentru a ne putea acomoda cu noua noastră destinație și pentru a descoperi secretele acestui oraș magic și vibrant.

Vom vizita exuberantul oraș, cu faimoasele temple, piețe plutitoare și night market-uri, iar apoi ne vom face băgăjelul și ne vom îndrepta către localitatea Trat.

Pikasea in thailanda

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Pikasea Sail (@pikasea_sail)

Cu 52 de insule mari și mici, cu plaje lungi și albe și recife de corali neatinse, Trat oferă peisaje încântătoare și ascunzători liniștite pentru iubitorii de plajă și natură.  Ne vom caza o noapte în Trat după care ne îmbarcăm pentru cea mai tare tură de sailling în Golful Thailandei! 

Nu vom putea vizita toate cele 52 de insule dar le vom include cu siguranță pe cele mai spectaculoase, cât să ne marcheze Anul nou!

Care este traseul?

Arhipelagul Koh Chang este un parc marin național și este recunoscut pentru unele dintre cele mai bune ancoraje, plaje și golfuri ascunse din Asia. 

După un check-în la bază și un briefing în micul sat de pescari din Ao Salakpet, vom naviga 3-4 nm spre sud, în afara golfului, spre micuța insulă Koh Wai, unde există câteva stațiuni și restaurante mici. Koh Wai este un paradis cu adevărat relaxat – fără sate, fără drumuri, fără bancomate, fără magazine sau farmacii. Luați câteva cărți bune, pentru că nu există nici baruri sau viață de noapte! Și internet foarte, foarte lent… dacă aveți noroc! Aceasta este cu adevărat viața simplă.

A două zi vom naviga  4-5 nm spre sud până la grupul de insule Koh Rang, o colecție de 12 insule, care fac parte din Parcul Marin Koh Chang. În mijlocul zilei, călătorii de o zi din Koh Chang consideră că acesta este un loc popular de explorat, dar dimineața devreme și după-amiază târziu, vom avea Koh Rang doar pentru noi.

Coasta de est are mai multe plaje frumoase cu nisip alb, dintre care cea mai bună se află pe coasta de sud-est. Apele turcoaz limpezi oferă posibilități ample de snorkeling, înot și scufundări, de obicei cu vizibilitate bună și o mulțime de pești colorați de observat.

Continuăm să ne îndreptăm spre sud pentru a explora o insulă mai mare și încă nedescoperită, Koh Kut (cunoscută și sub numele de Koh Kood). Aceasta este una dintre cele mai mari insule din Thailanda, fiind la aproximativ 25 km de la nord la sud și la 12 km de la est la vest și situată la nord de granița cu Cambodgia.

Koh Kut astăzi este așa cum erau Phuket și Koh Samui acum 20 de ani. Plajele, junglele și cascadele vă așteaptă să explorați pe uscat, iar apele cristaline vă invită să înotați, să faceți snorkeling și să vă scufundați toată ziua. Această insulă poate oferi numeroase golfuri și plaje de explorat pe parcursul mai multor zile. Aici vom avea posibilitatea de a ne bucura de frumusețea unor ancorări nocturne în golfuri senzaționale sau ancorarea în proximitatea stațiunilor și experiența cinelor pe mal, la restaurante tradiționale.

Întorcându-ne din nou spre nord, găsim insula Koh Mak – la jumătatea distanței dintre Koh Kut și Koh Chang, acesta este un alt paradis, cu 25 km de plaje superbe, vederi uimitoare, localnici prietenoși și ape albastre limpezi.

Și mai bine, nu există dealuri mari ca pe Koh Chang și Koh Kut, așa că este mai mult ca o insulă clasică pustie. Mersul pe jos, cu bicicleta sau cu motocicleta este posibil, pentru a explora plantațiile interioare de nucă de cocoș și banane, sau satele de pescari și vegetația de mangrove de pe coastă.

Ultima noapte și cea mai importantă îl vom petrece în acest mic golf de pe coasta de sud-vest a orașului Koh Chang, care ne va oferi o noapte minunată, cu o gamă largă de restaurante autentice cu fructe de mare thailandeze din care să alegeți. Vom explora piața thailandeză pentru cadouri de ultim moment și restaurantele din apropiere pentru ultima cină.

Pe 4 Martie vom preda barca și ne vom îndrepta spre Bangkok.

Condiții de călătorie în Thailanda

Accesul în Thailanda se face în următoarele condiții: (începând cu data de 1 iulie 2022)

Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile thailandeze, începând cu data de 1 iulie 2022, intrarea pe teritoriul Thailandei poate fi permisă, cu condiția prezentării următoarelor documente:

 • pașaport valabil, viză valabilă, permis de reintrare valabil sau viză de intrare la frontieră;
 • certificat de vaccinare pentru COVID-19 sau rezultatul unui test PCR/antigen ATK (Antigen),  emis cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei:
 • certificat de vaccinare pentru COVID-19, schema completă de vaccinare, efectuat folosind unul dintre vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau de Ministerul Sănătății Publice din Thailanda (Sinovac, AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sinopharm, Johnson&Johnson, Sputnik V, Nanovax, Medigen, Covaxin, Turkovac);

Thailanda recunoaste vaccinarea cu doze mixte. Schema completă de vaccinare – două doze sau doză unică de vaccin.

Pentru a fi considerat vaccinat cu schema completă, a doua doză trebuie administrată cu cel puțin 14 zile anterior călătoriei.

Persoanele vaccinate cu o doză de Johnson&Jonhnson sunt considerate vaccinate cu schema completă.

Informații oficiale, complete și actualizate puteți găsi AICI.

Pachete de vacanță - ce e inclus, ce nu e inclus?

Pachetele de vacanță PikAsia includ: cazare 10 nopți în hotel 4* cu mic dejun inclus, 5 zile pe yacht, transfer Bangkok – Koh Chang, fee-ul skipperului, cleaning, asigurare depozit ambarcațiune

Pachet velier: 2050 EURO/pers
Pachet catamaran: 2550 EURO/pers

Prețul nu include:

 • bilet avion București – Bangkok (Turkish Airlines 500 euro/pers sau Qatar Airways 650 euro/pers)
 • mâncare, băutură, costuri motorină
 • transport intern (taxi, ferry, transferuri)

Dacă aveți orice fel de întrebări în legătură cu ambarcațiunile noastre sau doriți să aflați mai multe detalii despre pachetele noastre de vacanță, trimiteți-ne un mesaj pe Facebook, sau sunați-ne la 0743.673.253. Vă răspundem cu drag în cel mai scurt timp posibil.

Hai în vacanță!
Trust me, it's fabulous!

Numele tău
Field is required!
Field is required!
Adresa ta de Email
Field is required!
Field is required!
Numărul tău de telefon
Field is required!
Field is required!
 • - numărul de persoane -
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
- numărul de persoane -
Field is required!
Field is required!
Cod PROMO
Field is required!
Field is required!