portugalia_1

Portugalia, meu amour secreto

E greu să o compari cu alte destinații europene. Pe de o parte, pare că e dintr-o altă Europă, cu oameni prietenoși și deschiși, dubioși de asemănători pe alocuri cu românii. Pe de altă parte, e un mediu maxim adaptat la pluriculturalitate, la diversitate și o normalitate nesimțit de firească.

Portugalia și-a luat foarte inspirat fix ce i s-a potrivit din conceptul social și economic al comunității europene: dezvoltare și infrastructură, design și arhitectură, atât cât a avut nevoie, fără a-și altera în vreun fel tradițiile și autenticitatea.

Mâncarea? Fabuloasă. Poate că i se trage și de la ingredientele foarte ofertante și proaspete dar și din originalitatea “gospodinelor“.

Vinul? Fabulos. Fiecare cramă și sticlă abundă de arome și gusturi ce te invită de fiecare dată să le savurezi pe-ndelete.

Peisajele? Senzaționale. Oceanul pare să deseneze de fiecare dată o linie costieră plină de vegetație, senzațională.

Orașele sunt vibrante și te îmbie de fiecare dată să zâmbești și să te bucuri, să trăiești cu adevărat.

Vacanță #fabuloasă

Portugalia este poate una dintre cele mai intense experiențe europene, dominate de explozia de arome, culori, cultură, iubire și de căldura oamenilor. Este destinația în care am întâlnit poate cel mai ridicat grad de toleranță socială, în care o multitudine de culturi se reunesc armonios sub puternica influență locală, greu de întâlnit în multe state europene.

Din punct de vedere al identității și forței cu care și-au păstrat originalitatea nici nu ai zice că fac parte din Uniunea Europeană, care pe alocuri, prin proceduri și reguli, a mai uniformizat din colțurile regionale.

portugalia_2
portugalia_3
portugalia_4

Programul este unul foarte simplu și echilibrat și conține 3 experiențe, complet diferite: Lisabona, Porto și o destinație surpriză, între cele 2, unde ne vom bucura de cultura locală culinară tradițional-continentală.

Mijlocul săptămânii ne va surprinde cu o experiență portugheză de maximă autenticitate. Tranziția dintre Lisabona și Porto o facem printr-un adevărat portal al simțurilor și descoperirilor, prin cazarea într-un domeniu portughez tradițional, un mix perfect de tradiții, preparate culinare portugheze și vizite la crama, gospodăriile și grădinile gazdelor noastre, atât de primitoare.

Hai cu noi în cea mai caldă și pasionala țară, un loc în care distracția, cultura și bucătăria locală merg mână în mână și nu dorm niciodată!

Facem gașcă de oameni mișto și deschiși și mergem să dăm gata kilograme de hamonfructe de marebrânzeturipasteis de natacataplana și tot ce au mai bun oamenii ăștia și apoi, să le stingem cu câteva păhăruțe de vin de Porto sau Matheus rose. Că deh… dacă nici ei nu se pricep așa bine, atunci cine?

portugalia_10
portugalia_11
portugalia_12

Detalii privind programul celor 6 zile savuroase

Zilele 1 – 3: România – Lisabona

Ca să facem lucrurile altfel, vom porni experiența noastră fantastică din cea mai boemă, romantică și vibrantă destinație a Portugaliei, Lisabona iar apoi ne vom îndrepta spre energia și vivacitatea orașului Porto.

Stăm două nopți în capitala vinului bun și a muzicii, ne plimbăm pe străduțele lor înguste și pline de culoare. Pentru cei aventuroși luăm și faimoasele lor tramvaie în pantă.

Mergem să vizităm Sintra, unde se află după părerea noastră cel mai frumos castel din Europa. Da, nu e de glumă. Totul este păstrat intact și arată o frumoasă parte din istoria lor.

Zilele 3 – 6

Urmează Porto. Un oraș viu și plin de culoare iar acolo dacă te ține, bei cel mai bun vin la cel mai mic preț care l-ai întâlnit vreodată. Aici vom savura cultura locală, restaurante mici, autentice sau urbane, degustări de vinuri și petreceri fierbinți până noaptea târziu.

Îți propunem un itinerariu dinamic care te va încânta cu siguranță!

Perioada de desfășurare: Octombrie 2024 – 7 nopți – 7 zile de distracție, cultură, dans, vizitat și descoperit locuri și oameni minunați. 

Număr maxim de persoane: 14 

Preț: 850 euro de persoană

Prețul pachetului include

 • transport cu avionul dus-întors
 • mașină pentru 6 zile pentru deplasarea facilă și vizitarea a cât mai multe locuri senzaționale
 • cazare în apartamente cu camere duble și grup sanitar, bucătărie dotată și utilată, pentru costuri minime și pregătirea facilă a unui mic dejun sau o cafea savuroasă de dimineață.

Costuri suplimentare

Costurile suplimentare, pe care le vom suporta individiual sau la comun, în funcție de natura acestora sunt următoarele:

 • bagaj de cală (în funcție de necesarul fiecăruia)
 • costuri carburant și taxe de autostradă (aprox. 35 de euro de persoană pentru întreaga săptămână), parcare – dacă este cazul
 • bani de buzunar după placul fiecăruia.
Bineînțeles că, în funcție de data înscrierii, prețurile biletelor avioanelor pot suferi mici modificări, așa că nu mai stați prea mult prea gânduri.

Pentru cei care nu sunt încă foarte hotărâți, convingeți-vă citind toate detaliile ultimei noastre vacanțe.

Dacă aveți orice fel de întrebări în legătură cu ambarcațiunile noastre sau doriți să aflați mai multe detalii despre pachetele noastre de vacanță, trimiteți-ne un mesaj pe Facebook, sau sunați-ne la 0743 673 253. Vă răspundem cu drag în cel mai scurt timp posibil. 

Hai în vacanță!
Trust me, it's fabulous!

Numele tău
Field is required!
Field is required!
Adresa ta de Email
Field is required!
Field is required!
Numărul tău de telefon
Field is required!
Field is required!
 • - numărul de persoane -
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
- numărul de persoane -
Field is required!
Field is required!
A apărut o eroare. Preînscrierea în vacanță se poate realiza numai după acceptarea condițiilor de mai sus.
A apărut o eroare. Preînscrierea în vacanță se poate realiza numai după acceptarea condițiilor de mai sus.