Dacă îți vei întreba prietenii din jur care este primul cuvânt care le vine în minte referitor la o vacanță pe yacht,

peste 90% dintre ei vor răspunde fără să clipească, “libertate”!!!

Da, nu vor spune ca e prea luxoasă, că este prea scumpă sau plină de temeri ci mai degrabă un concept echilibrat, abundent de distracție, prieteni, relaxare și muuulte experiențe culinare delicioase.

Fie că sună pompos sau auster, vacanța pe un yacht de tip velier sau catamaran are provocările ei. În primul rând ea se adresează celor care sunt dispuși să își depășească o minimă zonă de confort, spre un format nou, magic, al vacanțelor pe mare. Practic, nu seamănă cu nimic din ceea ce ai încercat până acum.

O zi pe yacht în Grecia

Trezirea spectaculoasă în marine idilice sau în numai-noi-știm-ce golf spectaculos cu ape turcoaz, în care să ne delectăm cu o cafea de dimineață și un mic-dejun copios stropit cu ulei de măsline și un pumn de oregano proaspăt, aruncat peste castroane linse de tzatziki, măsline, feta, taramasalata sau pita proaspăt încălzită.

Plecarea spre noi destinații este întotdeauna o sărbătoare și este asezonată cu al doilea rând de cocktailuri de împrospătare. Descoperirea de noi locații, insule și golfuri, în care să lenevim la umbra vreunei vele sau într-un răsfăț relaxant în apă, rămâne principala preocupare a fiecărei zile. Dacă ai rămas restant cu ultimele capitole din cartea pe care te chinui să o termini de jumatate de an sau vrei să dobândești un bronz de invidiat, acesta este momentul să te pregătești temeinic: fie că vrei să lenevești precum Sid în IceAge sau vrei să îți etalezi capacitățile masculine de “campion”, yachtul îți dă posibilitatea să îți configurezi mixul perfect.

Dupa-amiazele și serile le putem petrece în marine spectaculoase, de obicei locații relevante sau capitale ale insulelor incluse în traseul propus, care abundă de tradiții autentice și taverne extraordinare la care singura provocare pe care trebuie să o înfruntăm este cântarul! Ce-i drept, nu ne-am întors niciodată mai slabi, deci dacă mă întrebați pe mine, mâncarea mediteraneană delicioasă și abundentă s-a dovedit o mare problemă.

Pe principiul “la non-stop nu închide niciodată”, distracția și experiența fiecărei zile se termină târziu în noapte sau câteodată chiar la răsărit, în funcție de cât de mult reușești să îți încarci bateriile.


Costul unei vacanțe pe yacht

Toată distracția asta vine de fiecare dată cu un preț. Prețul unei vacanțe de acest gen, pe un yacht, este după mulți ani unul accesibil și corect! Poți încerca astfel poate cel mai accesibil traseu propus de noi, atât ca și acces, timp petrecut în traversări între insule (aproximativ 2 ore pe zi), clima zonală blândă dar și ca preț, acesta fiind de 549 de euro pentru întreaga săptămână.

Cum doar 549 de euro? Acestea sunt costurile fixe directe, care îți permit ca timp de 8 zile (7 nopți) să te bucuri de un yacht spectaculos, incluzând și curățenia finală a bărcii.

Costurile suplimentare

Costurile suplimentare sunt de bun simț și intuitive și se împart la numărul de persoane din tura respectivă:

  • taxe portuare de acostare (5 euro de persoană pentru întreaga săptămână),
  • reumplerea rezervorului cu apă (2 euro de persoană pentru întreaga săptămână),
  • costurile combustibilului care nu au depășit până acum 15-20 de euro de persoană pentru întreaga săptămână, în funcție și de cât de mult avem,
  • costurile skipperului profesionist Pikasea (pot varia între 75 și 100 de euro de persoană pentru întreaga săptămână, dar dacă ești atent la ofertele Pikasea de pe Facebook, poți prinde și promoția periodică skipper-moka atât de apreciată de noi, românii 😉

Dacă ești un călător de profesie, îți poți lua avionul direct de la București spre Atena iar dacă ești puțin atent la evoluția ofertelor companiilor de zbor, poți prinde și un zbor de vreo 50 de euro dus-întors care să te aducă și mai aproape de vacanța ta de vis.

Odată ajuns în aeroportul din Atena, transferul de acolo până în marină te costă maxim 6 euro cu un autobus expres, iar de acolo, skipperul Pikasea te preia cu maxim entuziasm și te eliberează complet de orice urmă de stres.

 

Din experiența noastră bugetele de vacanță pentru 2 persoane în acest format spectaculos s-au rezumat cumulativ în jurul valorii de 750 de euro de persoană, incluzând și costurile meselor la taverne. Desigur că limita costurilor experiențelor tale este dată de cât de gurmand ești și de cât de mult vrei să experimentezi, dar o soluție echilibrată nu trebuie să depășească în medie cu mult această sumă.

Meriți și tu o vacanță!

Tot ce trebuie să faci este să accesezi secțiunea oferte, să îți alegi formatul de vacanță adecvat și potrivit dorințelor tale și să ceri o ofertă personalizată completând formularul din josul paginii. Mai mult decât atât trebuie neapărat să golești memoria telefonului tău. Vei avea nevoie maximă de aceasta, pentru că niciodată nu va fi suficientă pentru pozele și filmările pe care urmează să le faci pe traseele minunate propuse de noi!

Ne găsești și pe Facebook și pe Instagram🙂

Hai în vacanță!

Trust me, it’s fabulous!