velier vs catamaran

Atunci când vine vorba de vacanță, avem multiple întrebări și numeroase provocări, cu atât mai mult în această perioadă 

în care siguranța noastră, a familiei noastre și a prietenilor este cel mai important element în configurarea sejurul perfect din acestui sezon.

Vacanțele pe yacht-uri devin din ce in ce mai interesante, ele fiind cu atât mai atractive, atât prin alternativa reală pe care o oferă la o vacanță convențională, dar și prin scăderea din ce mai mult a costurilor acestora, prin creșterea accesibilității ambarcațiunilor pe plan internațional.

Se naste în schimb intrebarea – care este tipul de ambarcațiune adecvat pentru mine? Care sunt principalele diferențe și avantaje ale fiecăruia? De ce sunt unele mai accesibile?

Pe scurt, ce plătesc și ce primesc?

Velierele și catamaranele sunt printre cele mai sigure și stabile ambarcațiuni iar pe măsura dezvoltării acestei industrii, producătorii ambarcațiunilor spectaculoase au făcut numeroase adaptări și optimizări de design și confort, în acord cu dorințele și nevoile clienților.

Majoritatea ambarcațiunilor pe care Pikasea le deține în portofoliu sunt ambarcațiuni cu 4 cabine duble3 sau 4 grupuri sanitare și dușuri. Deopotrivă, toate acestea dispun de un salon generos și de o bucătărie complet dotată și utilată, astfel încât vacanțele voastre să fie cât mai plăcute.

Catamaran în Russian Bay, în insulele Saronice
Foto: LipaLipa.ro pe velier în insulele Ionice

Diferențele majore între cele două apar la nivel de confort.

  • Catamaranele din punct de vedere constructiv, oferă mai mult spațiu, zonele comune sunt mai generoase iar zonele de intimitate sunt multiple. Confortul vine însă și cu o diferența de pret, care în funcție de modelul ambarcațiunii și perioada aleasă, poate varia între 30% și 60%.
  • Velierul în schimb are câteva coordonate magice, pe care catamaranele nu au reușit să le surprindă. Are o dinamică de poveste ce te face să te bucuri de fiecare val, te conectează mult mai mult cu marea și vantul și îți dă cu adevărat sentimentul acela puternic de libertate și eliberare, pe care îl căutam cu toții cu atâta îndârjire.
catamaran bali 4.3 interior, velier vs catamaran,
Interior Catamaran Bali 4.3
Interior Velier Oceanis 46.1

Velierele sunt potrivite pentru grupurile de prieteni și familii ce rezonează și împărtășesc aceleași bucurii, îți dă o senzație de intimitate și căldură greu de surprins în cuvinte.

Poate că pentru o primă ieșire, pentru un raport echilibrat calitate-pret, e bine să încercați o ieșire pe velier, cu atât mai mult dacă aveți și gasca potrivită. Ulterior vă puteți face un “upgrade“ la confort și să vă bucurați de experiența catamaranului. Dacă spațiile mai generoase sunt coordonate esențiale pentru voi, desigur, catamaranul vă oferă tot ceea ce aveți nevoie.

V-am băgat suficient în ceață, nu?

Nu prea v-am ajutat, nu-i așa?

Catamaran Lagoon 42 Photo: Nicolas Claris

Recomandarea noastră este să vă informați, să ne intrebați și întotdeauna vă vom oferi cu drag cele mai adecvate soluții, în funcție de distribuția grupurilor voastre. Suntem diferiți din fericire și de aceea și alegerile noastre diferă.

Important este că putem alege ceea ce ni se potrivește cu adevărat.

Pentru o imagine cât mai clară referitoare la cum să îți construiești vacanta perfectă, am lansat un “configurator de vacanțe“, un formular simplu a cărui completare vă ia mai puțin de 1 minut și pe baza căruia putem construi împreună acea vacanță fabuloasă cu care vă tot batem la cap.

Mai multe detalii cu ambarcațiunile disponibile în acest sezon găsiți mai jos.

Meriți și tu o vacanță!

Tot ce trebuie să faci este să accesezi secțiunea oferte, să îți alegi formatul de vacanță adecvat și potrivit dorințelor tale și să ceri o ofertă personalizată completând formularul din josul paginii. Mai mult decât atât trebuie neapărat să golești memoria telefonului tău. Vei avea nevoie maximă de aceasta, pentru că niciodată nu va fi suficientă pentru pozele și filmările pe care urmează să le faci pe traseele minunate propuse de noi!

Ne găsești și pe Facebook și pe Instagram

Hai în vacanță!

Trust me, it’s fabulous!