ajax loader

Partenera și colega noastră, Ioana, are o vorbă mare, ce a rămas antologic-înscrisă în cartea pilotului Pikasea: “Acasă nu este un loc! Este un sentiment!”

Cam același lucru îl simțim și noi, când vine vorba de yachting și marea familie a iubitorilor de libertate. În profunzime, calitatea de skipper se obține foarte ușor: se urmează cursurile unei școli profesioniste de sailing iar în urma absolvirii acesteia, se obține o diplomă pe baza căruia vă puteți orienta spre o căpitanie zonală, care organizează examene și dacă sunteți asumați și silitori, “plasticul”, permisul, devine o simplă formalitate.

Sailing pe vele in CycladesXXII

Un skipper adevărat însă are nevoie de mult mai multe lucruri, pentru că timonă să fie ușor imblanzita iar întreagă experiență să fie una cu adevărat fabuloasă.

Alegerea școlii de sailing, operațiune aparent simplă (tratată de multe ori inițial doar din punct de vedere cantitativ, prin preț) se dovedește în practică o decizie importantă, ce îți poate marca întregul drum spre această mare familie. E nevoie că oamenii alături de care faci primii pași să îți înțeleagă dorințele, motivele pentru care vrei să te apropii de acest fenomen și să îți poată oferi ghidarea potrivită, în acord cu prioritățile tale.

Skippers meetin in Hydra cu Setsail
FOTO: Pikasea
sailing pe vele in cycaldes xxii
FOTO: Sergiu Pavlenco

De ce Set Sail NauticSchool?

Drumul nostru în yachting a început cu Set Sail Nauticschool. Ne-a luat aproape un an până când i-am ales, am analizat foarte mult oferta de la acel moment al pieței; practic prețul nu era o coordonată relevantă și definitorie, pentru că majoritatea pieței este uniformizată și aliniată ușor cam în aceeași zonă. În schimb, pe noi, ne-au convins următoarele lucruri, la acel moment:

  • Faptul că dețineau încă de pe atunci o flotă impresionantă și variată de ambarcațiuni, ce putea oferi un real suport al învățării. E foarte greu să înveți pe cineva croitorie fără să ai o mașină de cusut. Cam așa am considerat și noi, că e important să ai totuși niște bărci, dacă vrei să îi apropii cu adevărat pe oameni de acest fenomen.
  • Continuitatea programelor de învățare și versatilitatea acestora, ce ne dădea posibilitatea dezvoltării și accesării acelui nivel de cunoștințe, experiență și siguranță, atât de necesare, ca și baze, pentru dezvoltarea vacanțelor noastre, pe cât de fabuloase, pe atât de solicitante și complexe.
  • Determinant (și asta o să vă rog să nu le-o spuneți a fost faptul că în echipa lor se afla unul dintre cei mai experimentați lupi de mare din România, Drugan Sorin. Pur și simplu experiențele lui relatate și numărul uriaș de mile pe care le avea în palmares m-au copleșit efectiv; cu ideea asta am pornit la început; eram convins că omu‘ pur și simplu trebuia să știe despre ce vorbește, la câte traversări și furtuni avea la activ.
Ridicarea ancorei in Aegina
Madalina la timona
Ioana la timona in cycladesxxii
Insula hydra in cycladesxxii

Dacă mai adăugăm faptul că în aceeași săptămână un echipaj românesc al școlii a câștigat locul 3 la campionatul european, performanță pe care doar nebunia și perseverență lui Vali Oeru și-ar fi putut-o imagina, înseamnă că întreaga familie Set Sail Nauticschool are o poveste de spus.

Iată de ce seria de evenimente organizate în flotele de pregătire de Set Sail Nauticschool nasc de la o ediție la alta un sentiment din ce în ce mai puternic: suntem acasă!

Hai la sailing! Trust me, it’s fabulous!

flota setsail in syros - cyclades xxii
sailing pe vele in cycaldes xxii

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?