ajax loader

Insulele Saronice

Traseu spectaculos, grad de dificultate ușor, traversări ușoare de câte 2 ore zilnic, în medie

Traseu: Atena – Aegina – Poros – Hydra – Spetses și retur

Disponibilitate: 16 mai – 17 octombrie 2020

Grecia este țara cu cele mai multe insule, peste 5.000 dacă le numărăm și pe cele mai mici dintre ele. Grecia este un loc în care cu greu poți să zici că te-ai plictisit. Ascunde atât de multe locuri: plaje cu nisip auriu, peșteri încărcate de istorie, golfuri cu ape turcoaz unde poți vedea adâncul mării până la 30 de metri, plaje certificate Blue Flag, orașe istorice pline de tradiții, situri arheologice.

Cultura grecească este atât de ofertantă încât de fiecare dată când alegi să îți petreci o vacanță în Grecia parcă o iei de la început și te bucuri de un loc nou de fiecare dată. Găsești în fiecare insulă locuri spectaculoase care reușesc de fiecare dată să îți îmbie simțurile într-un mod viu. Muzică, mâncare, locuri ascunse pline de istorie, sate care îți păstrează cele mai vechi tradiții, povești marinărești pline de haz.

Insula Poros
Insula Hydra

Grecia este destinația ideală pentru iubitorii de mare și sailing. Dacă nici grecii nu sunt marinari atunci cine? Fiecare insulă cu povestea ei, fiecare golf ascuns cu ape turcoaz, fiecare tavernă plină de mâncare grecească autentică, fiecare tradiție bine păstrată fac ca acest loc să fie unic!

Avem atâtea exemple de dat: Aegina – insula fisticului cu atâtea sortimnte cu produse din fistic încât la o simplă degustare ți-ai asigurat mesele pentru toată ziua, Hydra – capitala insulelor Saronice, în acest loc timpul a rămas pe loc și găsești măgărușii care cară bunătățile marine prinse de pescari, Spetes – insula milionarilor greci; cu un relief impersionant, cu păduri care se termină în mare, cu golfuri numai bune de ancorat fără să te deranjeze nici măcar o adiere de vânt, cu atât vestitul Zorba care și-a lăsat amintirile într-o tavernă a iubitei lui Bubulina.

Mai jos puteți vedea câteva imagini surprinse LIVE în vacanțele din vara 2019:

Prima săritură e cea mai grea întodeauna dar garantăm că e o experiență nemaipomenită.

Distracție și voie bună pe catamaran în golful Mandraki

La apus în Insula Hydra

Cu libertatea de a naviga printre aceste bijuterii ale Greciei am descoperit multe altele parcă neatinse de oameni. Niște insule bine păstrate, pline de tradiție și oameni frumoși care îți oferă mereu o parte din povestea lor. Grecia rămâne în top pentru sailing și vacanță. Este ca o carte nesfârșită de povești cu iz marin.

Golful Moni Island, unul dintre preferatele noastre, într-o zi obișnuită de vineri

După-amiaza cu familia în Mandraky Bay pe velierul Pikasea

Pentru a nu crede că mâncarea pe ambarcațiunile Pikasea este austeră, limita satisfacției papilelor gustative este dată doar de imaginația și priceperea echipajului. Ingrediente gustoase avem, cuptoare avem, frigider avem, scoici proaspete avem, fomică avem!

Ultima zi în Insula Aegina după o săptămână senzațională

Distracție și dans la ceas de seară în Insula Poros

Pentru acest traseu avem disponibile 2 tipuri de vacanțe:

 • Pikasea Family Adventures

Vacanță dedicată exclusiv familiilor cu copii cu vârste între 6 luni și 18 ani :).

Pentru aceste pachete, bărcile sunt dotate cu elemente de siguranță suplimentare iar traseele sunt atent alese, pentru a oferi un confort deosebit grupurilor.

Acostările se fac în golfuri și marine liniștite iar skipperii sunt special instruiți pentru a oferi o experiență cât mai plăcută pe întreaga durată a vacanței.

 • Pikasea Social Adventures 

Este un concept nou lansat de echipa noastră pentru anul 2019.

Este un format dedicat exclusiv adulților și constă practic în organizarea unor vacanțe dedicate distracției, cunoașterii de persoane noi și socializării. Disponibile pentru acest format avem 2 categorii de ambarcațiuni, veliere și catamarane de cate 4 cabine, deci putem caza pâna la 8 persoane pe baza unui matching preliminar, astfel încât grupurile să fie omogene și armonizate. 🙂

Mai mult decât atât, vacanța constă în 7 zile de navigație și distractie, petreceri pe plaje, golfuri retrase și cluburi de pe insulele de pe traseu.

Detalii privind programul celor 8 zile de navigație și distracție

Sosire la Atena, transfer cu shuttle bus de la aeroport către Marina Alimos. Preluarea ambarcațiunii și informarea grupului despre principalele norme de siguranță pentru petrecerea unei vacanțe senzaționale pe velier. După amiaza se poate folosi pentru o aprovizionare minimalistă cu ceea ce doresc membrii echipajului să consume. Cina se poate servi în oras, în zona marinei iar noaptea se doarme pe barcă, în marină.

Mic dejun la bordul ambarcațiunii (pregătit de participanți, împreuna cu skipperul). În jurul orei 9.30 se ridică ancora și se pornește spre prima insulă, Aegina – insula fisticului. Traversarea durează în medie 2.30h, timp în care tot echipajul se acomodează cu senzațiile, cu ambracațiunea și începe să se bucure și să se relaxeze cu adevărat de vacanță. Se acostează în marina Aegina, se vizitează străduțele minunate și zonele din apropiere. Seara se petrece la tavernele savuroase din marină, skiperii Pikasea Adventures știu întotdeauna cele mai bune și accesibile locuri de mâncat.

Mic dejun. În jurul orei 9:30 se pornește spre cea de-a 2 insulă magnifică, Poros. Traversarea durează aproximativ 2 ore iar pe traseu facem câteva opriri pentru baie, sărituri, distracție și plajă în cele mai drăguțe golfuri (Russian Bay, Love Bay…) urmând ca în a doua parte a zilei să acostăm în portul Poros. Istoria cu stomacele infometate se repetă după o zi de distracție, tavernele din marină fiind de-a dreptul senzaționale iar peste noapte rămânem pe vas.

Mic dejun. În jurul orei 9:30 ponirm spre Hydra, una cele mai frumoase capitale de insulă. Ne oprim pe traseu pentru plajă și distracție, ajungem după prânz și ne oprim într-un golf senzațional de pe insulă (Manadraki), unde vom și rămâne peste noapte, la ancora, dacă vremea ne permite. Cu un taxi boat (5 min – 2 euro/persoană) sau pe jos (preț de 20 de min) se ajunge în capitală, un loc senzațional încarcat de romantism, imagini boeme, cultura și tradiții. Odată ajunși în sălbatica și autentica insulă Hydra vom fi întâmpinați de măgăruși – singurul mijloc de transport de pe insulă, sau descoperim la pas peisajele magnifice. Seara putem servi cina la o tavernă tradițională. Cazare pe vas.

Mai întâi de toate se face o baie în golful cu apă de smarald și apoi se savurează cafeaua, mângâiați de razele blânde ale soarelui ce a reușit să treacă peste munte. Se stabilește de comun acord cu echipajul, se poate rămâne încă o zi pe Hydra pentru golfuri spectaculoase, snorkeling, plaja, distracție sau se poate porni spre insula următoare, Spetses. Spetses este o insulă cu un puternic caracter tradițional, porturi idilice și golfuri deosebite, deci în continuare ne vom bucura de magica rețetă a insulelor grecesti (apa, soare, distracție, mâncare, relaxare…). Cazare pe vas.

Mic dejun. În jurul orei 9:30 se pornește înapoi spre insula Poros, mult prea ofertantă din punct de vedere turistic, și se fac opriri pentru plajă și vizitat. Seara se petrece în marină sau în golf (Russian Bay), având acces și la spectacole tradiționale de dans și buzuki, cu specific grecesc. Distracția se înneacă spre seara în râuri de vin grecesc, pline de sulfiți și tentacule de caracatițe sau creveți rătăciți pe grătar și stropiți cu sos de vin și mirodenii.

Mic dejun. În jurul orei 9:30 se pornește spre Atena, cu opriri în insulițe și golfuri spre refacerea stocului de fistic din marina de pe insulă Aegina pentru acasă. Dacă vremea o permite, se poate rămâne în Aegina peste noapte iar plecarea spre Atena se va face în dimineața următoare, la ora 7.00.

Vă recomandăm o vizită în centrul istoric al Atenei (deplasarea din port se poate face cu mijloace de transport în comun). Seara, odihnă pe vas, în port.

Se pornește spre Atena, în ultima traversare din acest sejur. Se fac ultimele poze, se finalizeaza sticlele de băutură și se fac planurile pentru o nouă vacanță pe velier alături de noi, fiind astfel o aventură și o adevarată experiență memorabilă. Dacă sosirea, din cauza condițiilor meteo, s-a făcut cu o seară înainte, se poate vizita centrul senzațional al Atenei de dimineață până în jurul orei 14.00, ora la care cei sosiți cu avionul trebuie să se îndrepte spre aeroport.

Debarcare de pe vas și transferul marina – aeroport cu shuttle bus.

Aventura a luat sfârșit dar… așteptăm să reveniți pentru a continua expediția către tărâmuri noi. 🙂

Ambarcațiuni disponibile:

 • velier cu 3, 4 sau 5 cabine – 8/10 persoane – preț  de la 549 EURO/persoană
 • catamaran deluxe – 4 cabine – 8 persoane – preț de la 845 EURO/persoană

Detaliere și imagini cu ambarcațiunile Pikasea puteți găsi AICI

Mai multe imagini găsiți pe paginile noastre de Facebook sau Instagram.

Dacă aveți orice fel de întrebări în legătură cu ambarcațiunile noastre sau doriți să aflați mai multe detalii despre pachetele noastre de vacanță, trimiteți-ne un mesaj pe Facebook, sau sunați-ne la 0743.673.253. Vă răspundem cu drag în cel mai scurt timp posibil. 🙂

Pachete bonus

Alege o vacanță de vis – 2 săptămâni – oricare 2 pachete consecutive: 20% discount din prețul total. Mai multe tichete, mai multe șanse de câștig!

Vino alături de 7 prieteni și ai discount de 50% din prețul biletului tău!!! Simplu! Dacă găsești mai ieftin, știi continuarea 🙂

Plătești integral vacanța cu 90 de zile înainte și ai o reducere de 10%

Vrei să te bucuri de o vacanță senzațională și nu vrei să faci credit pentru ea? Nimic mai simplu!

Cu puterea minții, ca să folosim o licență celebră neaoșă, putem noi ca oameni să plătim un avans de 99 de euro, pentru a ne rezerva locul pe yacht și apoi doar 59 euro pe lună?

În funcție de perioada rămasă disponibilă până la vacanța ta, diferența o vei plăti integral cu minim 14 zile înainte de magica ta vacanță! Nu mai zic nimic despre preț care rămâne fix și dobânda 000!!!

Cere o ofertă personalizată, adaptată nevoilor familiei tale sau grupului tău de prieteni
Hai în vacanță!

Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
 • - formatul de vacanță -
 • Pikasea Social Adventures (adult only)
 • Pikasea Family Adventures
Field is required!
 • - alege luna vacanței tale -
 • Mai
 • Iunie
 • Iulie
 • August
 • Septembrie
 • Octombrie
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 16 - 23 Mai
 • 23 - 30 Mai
 • 30 Mai - 6 Iunie
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 6 - 13 Iunie
 • 13 - 20 Iunie
 • 20 - 27 Iunie
 • 27 Iunie - 4 Iulie
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 4 - 11 Iulie
 • 11 - 18 Iulie
 • 18 - 25 Iulie
 • 25 Iulie - 1 August
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 1 - 8 August
 • 8 - 15 August
 • 15 - 22 August
 • 22 - 29 August
 • 29 August - 5 Septembrie
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 5 - 12 Septembrie
 • 12 - 19 Septembrie
 • 19 - 26 Septembrie
 • 26 Septembrie - 3 Octombrie
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 3 - 10 Octombrie
 • 10 - 17 Octombrie
Field is required!
 • - numărul de persoane -
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Field is required!