ajax loader

Insulele Saronice

Traseu spectaculos, grad de dificultate ușor, traversări ușoare de câte 2 ore zilnic, în medie

Traseu: Atena – Aegina – Poros – Hydra – Spetses și retur

Disponibilitate: 1 mai – 2 octombrie 2021

Insulele Saronice - Daskalio

Grecia este țara cu cele mai multe insule, peste 5.000 dacă le numărăm și pe cele mai mici dintre ele. Grecia este un loc în care cu greu poți să zici că te-ai plictisit. Ascunde atât de multe locuri: plaje cu nisip auriu, peșteri încărcate de istorie, golfuri cu ape turcoaz unde poți vedea adâncul mării până la 30 de metri, plaje certificate Blue Flag, orașe istorice pline de tradiții, situri arheologice.

Cultura grecească este atât de ofertantă încât de fiecare dată când alegi să îți petreci o vacanță în Grecia parcă o iei de la început și te bucuri de un loc nou de fiecare dată. Găsești în fiecare insulă locuri spectaculoase care reușesc de fiecare dată să îți îmbie simțurile într-un mod viu. Muzică, mâncare, locuri ascunse pline de istorie, sate care îți păstrează cele mai vechi tradiții, povești marinărești pline de haz.

insulele saronice - russian bay
Insulele Saronice - Mandraki

Grecia este destinația ideală pentru iubitorii de mare și sailing. Dacă nici grecii nu sunt marinari atunci cine? Fiecare insulă cu povestea ei, fiecare golf ascuns cu ape turcoaz, fiecare tavernă plină de mâncare grecească autentică, fiecare tradiție bine păstrată fac ca acest loc să fie unic!

Avem atâtea exemple de dat: Aegina – insula fisticului cu atâtea sortimnte cu produse din fistic încât la o simplă degustare ți-ai asigurat mesele pentru toată ziua, Hydra – capitala insulelor Saronice, în acest loc timpul a rămas pe loc și găsești măgărușii care cară bunătățile marine prinse de pescari, Spetes – insula milionarilor greci; cu un relief impersionant, cu păduri care se termină în mare, cu golfuri numai bune de ancorat fără să te deranjeze nici măcar o adiere de vânt, cu atât vestitul Zorba care și-a lăsat amintirile într-o tavernă a iubitei lui Bubulina.

Cu libertatea de a naviga printre aceste bijuterii ale Greciei am descoperit multe altele parcă neatinse de oameni. Niște insule bine păstrate, pline de tradiție și oameni frumoși care îți oferă mereu o parte din povestea lor. Grecia rămâne în top pentru sailing și vacanță. Este ca o carte nesfârșită de povești cu iz marin.

Putem găti pe barcă? Cum va fi? Ce vom mânca???

Pe un velier sau catamaran există un salon central cu o bucătărie complet dotată și utilată în care tu poți fi propriul chef (bine, dacă sunteți cuminți, din când în când, skipperul își mai face de cap prin bucătărie, dar aveți grijă să vă spălați bine pe mănuțe, că se lasă cu lins pe degete).

Nu am reușit încă să primim plângeri pentru calitatea mâncării de pe barcă, pentru că ne facem de obicei aprovizionările direct de la surse (a se citi fermieri locali, pescari…) iar aici meniul de bază zilnic inlcude obsesiv următoarele: roșii proaspete, din acelea gustoase, răsfățate de soarele elen, iaurt grecesc, feta, măsline, uleiul acela de-nobileaza orice masă, scoici, creveți, caracatiță, salate și nelipsita pita grecească.

Caracatița galiciană este un preparat spaniol în care boiaua afumată potențează gustul delicios al acesteia și îi scoate în evidență noi valențe nebănuite. Atunci când gașca ta de vânători culege 5 bucăți, una mai frumoasă ca cealaltă, atunci merită răsplătită cu această reteță cu adevărat delicioasă. Iar dacă echipa Pikasea își pune amprenta asupra pregătirii ei, știi că dacă tentaculele lor se rup cu furculița, am făcut o treabă cu adevărat #fabuloasă.

creveti

Insulele Saronice - Aegina decapotabila
Insulele Saronice - Hydra

Nici o zi de vacanță Pikasea nu seamănă cu cealaltă, în fiecare zi avem câte o nouă surpriza, câte o nouă experiență #fabuloasă. Și nu știm cum se face că de fiecare dată vin cu noi cei mai mișto prieteni alături de care nu avem cum să ne plictisim. În filmulețul de mai jos aveți un mic exemplu. 😉

 

Insulele Saronice - Hydra
Insulele Saronice - Russian Bay2
Insulele Saronice - Aegina

Pentru acest traseu avem disponibile 2 tipuri de vacanțe:

 • Pikasea Family Adventures

Vacanță dedicată exclusiv familiilor cu copii cu vârste între 6 luni și 18 ani :).

Pentru aceste pachete, bărcile sunt dotate cu elemente de siguranță suplimentare iar traseele sunt atent alese, pentru a oferi un confort deosebit grupurilor.

Acostările se fac în golfuri și marine liniștite iar skipperii sunt special instruiți pentru a oferi o experiență cât mai plăcută pe întreaga durată a vacanței.

 • Pikasea Social Adventures 

Este un concept nou lansat de echipa noastră pentru anul 2019.

Este un format dedicat exclusiv adulților și constă practic în organizarea unor vacanțe dedicate distracției, cunoașterii de persoane noi și socializării. Disponibile pentru acest format avem 2 categorii de ambarcațiuni, veliere și catamarane de cate 4 cabine, deci putem caza pâna la 8 persoane pe baza unui matching preliminar, astfel încât grupurile să fie omogene și armonizate. 🙂

Mai mult decât atât, vacanța constă în 7 zile de navigație și distractie, petreceri pe plaje, golfuri retrase și cluburi de pe insulele de pe traseu.

Detalii privind programul celor 8 zile de navigație și distracție

Sosire la Atena, transfer cu shuttle bus de la aeroport către Marina Alimos. Preluarea ambarcațiunii și informarea grupului despre principalele norme de siguranță pentru petrecerea unei vacanțe senzaționale pe velier. După amiaza se poate folosi pentru o aprovizionare minimalistă cu ceea ce doresc membrii echipajului să consume. Cina se poate servi în oras, în zona marinei iar noaptea se doarme pe barcă, în marină.

Mic dejun la bordul ambarcațiunii (pregătit de participanți, împreuna cu skipperul). În jurul orei 9.30 se ridică ancora și se pornește spre prima insulă, Aegina – insula fisticului. Traversarea durează în medie 2.30h, timp în care tot echipajul se acomodează cu senzațiile, cu ambracațiunea și începe să se bucure și să se relaxeze cu adevărat de vacanță. Se acostează în marina Aegina, se vizitează străduțele minunate și zonele din apropiere. Seara se petrece la tavernele savuroase din marină, skiperii Pikasea Adventures știu întotdeauna cele mai bune și accesibile locuri de mâncat.

Mic dejun. În jurul orei 9:30 se pornește spre cea de-a 2 insulă magnifică, Poros. Traversarea durează aproximativ 2 ore iar pe traseu facem câteva opriri pentru baie, sărituri, distracție și plajă în cele mai drăguțe golfuri (Russian Bay, Love Bay…) urmând ca în a doua parte a zilei să acostăm în portul Poros. Istoria cu stomacele infometate se repetă după o zi de distracție, tavernele din marină fiind de-a dreptul senzaționale iar peste noapte rămânem pe vas.

Mic dejun. În jurul orei 9:30 ponirm spre Hydra, una cele mai frumoase capitale de insulă. Ne oprim pe traseu pentru plajă și distracție, ajungem după prânz și ne oprim într-un golf senzațional de pe insulă (Manadraki), unde vom și rămâne peste noapte, la ancora, dacă vremea ne permite. Cu un taxi boat (5 min – 2 euro/persoană) sau pe jos (preț de 20 de min) se ajunge în capitală, un loc senzațional încarcat de romantism, imagini boeme, cultura și tradiții. Odată ajunși în sălbatica și autentica insulă Hydra vom fi întâmpinați de măgăruși – singurul mijloc de transport de pe insulă, sau descoperim la pas peisajele magnifice. Seara putem servi cina la o tavernă tradițională. Cazare pe vas.

Mai întâi de toate se face o baie în golful cu apă de smarald și apoi se savurează cafeaua, mângâiați de razele blânde ale soarelui ce a reușit să treacă peste munte. Se stabilește de comun acord cu echipajul, se poate rămâne încă o zi pe Hydra pentru golfuri spectaculoase, snorkeling, plaja, distracție sau se poate porni spre insula următoare, Spetses. Spetses este o insulă cu un puternic caracter tradițional, porturi idilice și golfuri deosebite, deci în continuare ne vom bucura de magica rețetă a insulelor grecesti (apa, soare, distracție, mâncare, relaxare…). Cazare pe vas.

Mic dejun. În jurul orei 9:30 se pornește înapoi spre insula Poros, mult prea ofertantă din punct de vedere turistic, și se fac opriri pentru plajă și vizitat. Seara se petrece în marină sau în golf (Russian Bay), având acces și la spectacole tradiționale de dans și buzuki, cu specific grecesc. Distracția se înneacă spre seara în râuri de vin grecesc, pline de sulfiți și tentacule de caracatițe sau creveți rătăciți pe grătar și stropiți cu sos de vin și mirodenii.

Mic dejun. În jurul orei 9:30 se pornește spre Atena, cu opriri în insulițe și golfuri spre refacerea stocului de fistic din marina de pe insulă Aegina pentru acasă. Dacă vremea o permite, se poate rămâne în Aegina peste noapte iar plecarea spre Atena se va face în dimineața următoare, la ora 7.00.

Vă recomandăm o vizită în centrul istoric al Atenei (deplasarea din port se poate face cu mijloace de transport în comun). Seara, odihnă pe vas, în port.

Se pornește spre Atena, în ultima traversare din acest sejur. Se fac ultimele poze, se finalizeaza sticlele de băutură și se fac planurile pentru o nouă vacanță pe velier alături de noi, fiind astfel o aventură și o adevarată experiență memorabilă. Dacă sosirea, din cauza condițiilor meteo, s-a făcut cu o seară înainte, se poate vizita centrul senzațional al Atenei de dimineață până în jurul orei 14.00, ora la care cei sosiți cu avionul trebuie să se îndrepte spre aeroport.

Debarcare de pe vas și transferul marina – aeroport cu shuttle bus.

Aventura a luat sfârșit dar… așteptăm să reveniți pentru a continua expediția către tărâmuri noi. 🙂

Ambarcațiuni disponibile:

 • velier cu 3, 4 sau 5 cabine – 8/10 persoane – preț  de la 549 EURO/persoană
 • catamaran deluxe – 4 cabine – 8 persoane – preț de la 835 EURO/persoană

Detaliere și imagini cu ambarcațiunile Pikasea puteți găsi AICI

Mai multe imagini găsiți pe paginile noastre de Facebook sau Instagram.

Dacă aveți orice fel de întrebări în legătură cu ambarcațiunile noastre sau doriți să aflați mai multe detalii despre pachetele noastre de vacanță, trimiteți-ne un mesaj pe Facebook, sau sunați-ne la 0743.673.253. Vă răspundem cu drag în cel mai scurt timp posibil. 🙂

Pachete bonus

*ofertele nu sunt cumulative, pot beneficia doar de una
**discounturile se aplica exclusiv pe pachetele turistice ofertate in sezonul curent

Cel mai avantajos pachet din punct de vedere financiar, lansat pentru toți clienții și prietenii noștri și iubit de clienții anuali, care s-au bucurat deja de magia vacanțelor noastre și sunt 100% convinși și mulțumiți de alegerile făcute. Rezervă și plătește astfel o vacanță în avans până la sfârșitul anului pentru anul următor și te vei bucura automat de un discount cumulat și garantat de 10% din costul pachetului turistic ales.

Alege o vacanță de vis – 2 săptămâni – oricare 2 pachete consecutive: 15% discount din prețul total. Mai multe tichete, mai multe șanse de câștig!

Vino alături de 7 prieteni și ai discount de 50% din prețul biletului tău!!! Simplu! Dacă găsești mai ieftin, știi continuarea 🙂

Plătești integral vacanța cu 90 de zile înainte și ai o reducere de 10%

Vrei să te bucuri de o vacanță senzațională și nu vrei să faci credit pentru ea? Nimic mai simplu!

Cu puterea minții, ca să folosim o licență celebră neaoșă, putem noi ca oameni să plătim un avans de 99 de euro, pentru a ne rezerva locul pe yacht și apoi doar 59 euro pe lună?

În funcție de perioada rămasă disponibilă până la vacanța ta, diferența o vei plăti integral cu minim 30 zile înainte de magica ta vacanță! Nu mai zic nimic despre preț care rămâne fix și dobânda 000!!!

Cere o ofertă personalizată, adaptată nevoilor familiei tale sau grupului tău de prieteni
Hai în vacanță!

Numele tău
Field is required!
Field is required!
Adresa ta de Email
Field is required!
Field is required!
Numărul tău de telefon
Field is required!
Field is required!
Cod PROMO
Field is required!
Field is required!
 • - formatul de vacanță -
 • Pikasea Social Adventures (adult only)
 • Pikasea Family Adventures
- formatul de vacanță -
Field is required!
Field is required!
 • - alege luna vacanței tale -
 • Mai
 • Iunie
 • Iulie
 • August
 • Septembrie
- alege luna vacanței tale -
Field is required!
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 1 - 8 Mai
 • 8 15 Mai
 • 15 - 22 Mai
 • 22 - 29 Mai
 • 29 - 5 Iunie
- alege perioada dorită -
Field is required!
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 5 - 12 Iunie
 • 12 - 19 Iunie
 • 19 - 26 Iunie
 • 26 - 3 Iulie
- alege perioada dorită -
Field is required!
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 3 - 10 Iulie
 • 10 - 17 Iulie
 • 17 - 24 Iulie
 • 24 - 31 Iulie
- alege perioada dorită -
Field is required!
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 31 iulie - 7 August
 • 7 - 14 August
 • 14 - 21 August
 • 21 - 28 August
 • 28 August - 4 Septembrie
- alege perioada dorită -
Field is required!
Field is required!
 • - alege perioada dorită -
 • 4 - 11 Septembrie
 • 11 - 18 Septembrie
 • 18 - 25 Septembrie
 • 25 Septembrie - 2 Octombrie
- alege perioada dorită -
Field is required!
Field is required!
 • - numărul de persoane -
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
- numărul de persoane -
Field is required!
Field is required!